Filmvilág

2022.11.03. 11:15

Premier és találkozó a Vértes Agorájában

Országos mozipremiernek és közönségtalálkozónak ad otthont a Vértes Agorája: november 10-én 14 órától a Ha egy kék lufi lennél című, művészi igényű dokumentumfilmet, a tatabányai kötődésű Vasas Petra producer és Králl Kevin rendező alkotását mutatják be.

S.G.

Tatabányára jön az alkotás

Forrás: Vértes Agorája

Mellette levetítik egy korábbi közös munkájukat, a hagyományos papírkivágási technikával készült – szakmai sikereket hozó – Tükörkép című animációs rövidfilmet is. A vetítést közönségtalálkozó követi, amelyen az említett alkotók mellett a premierfilm főszereplője, Kőrösmezey Dávid is jelen lesz, és amely alkalom a beszélgetésre, az alkotók és a közönség közötti párbeszédre – tudatta hivatalos honlapján az intézmény.

A Ha egy kék lufi lennél című film érzékenyítő, gondolkodásra késztető alkotás: egy fiatal, látássérült utcai lufiárus belső világa tárul fel mindennapi tevékenységein keresztül, láttatva az egymásra figyelés fontosságát. A Tükörkép a roma holokausztnak állít emléket. A megrendítő történetben – amikor az auschwitz-birkenaui haláltáborban egyetlen éjszaka leforgása alatt végeztek ki 3000 cigány származású rabot – egy „lélek” a tábort elhagyva önmagát, múltját, kultúráját, identitását keresi…

A programot elsősorban középiskolás korú fiatalok számára ajánlják, de minden érdeklődőt szívesen látnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában