Kiállítás

2022.11.05. 16:58

Overthink, avagy egy túlgondolt tárlat keletkezése a Kaleidoszkóp Ház galériájában

Egyenesen Pozsonyból, azon belül is a képzőművészeti egyetemről érkezett pár hete Esztergomba a grafikus, fotós Gocníková Barbara. A Kaleidoszkóp Ház galériájában berendezett november 17-éig látható kiállításán profán jeleneteket ábrázoló fotói mellett az azokhoz tartozó grafikai vázlatait, skicceit és a képekhez igazodó szövegeit, feljegyzéseit is kiállította.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Pöltl Zoltán

A tanulmányai miatt Tokiót és Gdanskot, valamint művészeti munka okán Portugáliát is megjárt fiatal művész az 53. kultúra hídőre volt a szomszédos Párkányban, illetve együtt dolgozott Mattia Mura olasz filmrendezővel a Reggeli a hídon című dokumentumfilm producereként is. Overthink című, esztergomi tárlata vegyes technikájú anyagánál egy képzőművészek által használt műhelyfolyamat megfordításával élt új munkáinál. 

Overthing kiállítás egyik fotója
Fotós: Pöltl Zoltán / Forrás: 24 Óra

Történetesen a festőknél, grafikusoknál ismert előfázis, a fotóvázlat került a fő helyre, melyhez rajzok, sőt szövegek kerültek fel a vízivárosi galéria falára. A különleges hangulatú kompozíciókról Gocníková Barbara elmondta: „Általában, amikor a koncepcionális alkotásban megakadok, vagy csak túl komolyan veszem az életet, átállok a fényképezésre, elősegítve a mindennapi részletekre való koncentrálást.” 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában