Aranykezek

2022.11.29. 19:07

Adventi kiállítás nyílt a KERI Galériában

Az Aranykezek Művészeti Csoport kiállítását nyitották meg a tatabányai TSZC Kereskedelmi, Vendéglátó és Idegenforgalmi Technikum és Szakképző Iskola KERI Galériájában.

S. G.

Balról: Hamburgerné Csiszár Szabina, Salamonné Helter Erika és az egyik kis alkotó, a 14 éves Hamburger Bianka

Forrás: 24 Óra

Fotó: Sugár Gabi

Az adventhez kapcsolódó tematika Gyertyafény és más csodák címmel csaknem kilencven különböző technikával készült gyermekrajzot mutat be. Salamonné Helter Erika életmódtanácsadó, terapeuta, okleveles rajzvizsgálati szakértő, amatőr képzőművész, a csoport vezetője kiemelte: téli témákkal és színekkel készültek a kis alkotók, akik 4 és fél és 14 év közötti gyermekek.

Harmincöten mutatkoztak be a kiállításon, műveik erre az alkalomra készültek. A téli tájakat, gyertyákat, ünnepi témákat többféle technikával elevenítették meg: volt, aki gyertyával készített egy alapot, majd ráfestett, így a mögöttes téma is kirajzolódik; van diópác, akril, akvarell, tempera, ragasztásos technikával készült kép, amely 3D-s hatást kelt.

A csoport már készült a következő évre, de az idén is lesz még két kiállításuk: a Szent Borbála Kórház röntgen Folyosó Galériáján, valamint a csoport vezetőjének a Népház úti fiókkönyvtárban. A hét éve működő Aranykezek Művészeti Csoport jelenleg a felsőgallai és a környei művelődési házban működik. Összesen csaknem ötven, az idén tíz kiállítást nyitottak meg.

Az iskola adventi ünnepségén és kiállításmegnyitóján tehetséges diákjai működtek közre, majd a galéria korábbi vezetője, Varga Hortenzia nyitotta meg a tárlatot, amely december 20-áig lesz látható a KERI Galériában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában