Végső búcsú

2022.11.01. 11:10

Gyászol a tatabányai irodalom: az Új Forrás is siratja a tragikusan fiatalon elhunyt költőt

A Quimby egyik dalával búcsúzott az Új Forrás a tragikus körülmények között elhunyt Kabai Lóránt író-költőtől, aki rendszeresen publikált a tatabányai kötődésű irodalmi folyóiratba is.

Kemma.hu

Kabai Lóránt a „Bandynak szeretettel” című miskolci kiállítás megnyitóján idén februárban

Forrás: ÉM

Fotó: Ádám János

Megdöbbenéssel fogadta a teljes magyar irodalmi élet Kabai Lóránt halálhírét. A költőt a családja, barátai és még rendőrség is kereste, miután eltűnt és napokig nem adott életjelet magáról. A költő testvére plakátokkal járta a fővárost, hátha valaki látta, de hiába, mert holtan találtak meg napokkal később. Az ismerősök szerint nem volt előjele tettének, napokkal eltűnése előtt is kedélyesen beszélgetett törzshelyén. Eltűnése után a testvére nyitva találta bátyja lakását, az asztalon ott voltak az iratai, a pénze, az összecsomagolt bőröndje, mert október 22-én Pozsonyba ment volna, ahová sose érkezett meg.

A Jász Attila főszerkesztő vezette Új Forrás című irodalmi folyóiratba is írt az író-költő, akinek legemlékezetesebb irodalmi akciója az volt, amikor sokáig Spiegelmann Laura álnéven is publikált és évekig nem sejtette senki, hogy ő van a női karakter mögött. A szerkesztőség most a Búcsú az Univerzumtól című Quimby-dallal emlékezik a rejtélyes körülmények között, mindössze 46 évesen elhunyt költőre, többek között a következő Kiss Tibi sorokkal:

„Most nézz az égre fel, megannyi csalfa jel.
Megnéztük közelről, mert mi sem hittük el.
Hogy ez csak ennyi vicc, a lenni észre venni.
Cseszd meg, kalandra fel!”
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában