Kiállítás

2022.10.05. 12:35

Tatabányára érkezett a Föld csaknem negyven országának mosolya

Megannyi mosolygós ember fotója köszönti a látogatót a József Attila Megyei és Városi Könyvtárban. A baji világjáró bringás, Illés Adorján négy éven át utazott kerékpáron, csaknem negyven országon keresztül kereste a nagy témákat, amelyeket fényképezőgépével megörökíthet.

Sugár Gabi

Tari-Székely Karola, a könyvtár munkatársa, Illés Adorján és Dallos István a megnyitón

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Számtalan emlékezetes pillanattal tért haza, de legnagyobb benyomást az emberek mosolya gyakorolta rá. A szívből jövő, őszinte megnyilvánulás, amely kortól és nemtől függetlenül a világ minden pontkán ugyanazt jelenti: a kapcsolódást, a nyitottságot. Ezekből készített egy kiállítást, és adta ki A nagy mosolykönyvet is. 

Dallos István fotóművész ajánlotta a színes fotógyűjteményt az érdeklődők figyelmébe. Beszélt a nagy utazásokról, az emberek világot megismerő vágyairól, a mindenség megismeréséről, és a felismerésekről. A mosolyról, amelynek meglepő módon nyolc megnyilvánulása is létezik.

Illés Adorján kiemelte: négy évig kutatta a lélek kiteljesedésének működését. Összegyűjtötte a boldogsággal kapcsolatos élettörténeteit, a nemzetekre jellemző szokásokat, amelyek hozzásegíthetik az olvasót a boldogság megéléséhez. 

Adorján 2019-ben a Kemma.hu-nak is megszólalt, amikor a szépségről beszélt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában