Keresztény Hét

2022.10.05. 12:46

Versben mondták el: szavalóversenyen remekeltek a fiatalok Tatabányán

A Keresztény Hét programjához kapcsolódóan szervezték meg a Szent Margit Gimnáziumban a városi szavalóversenyt Pilinszky János költő emlékére.

Sugár Gabi

Vasárnap kiállítással nyílt meg a KERi Galériában a Keresztény Hét

Forrás: 24 Óra

Fotó: Sugár Gabi

Nyolc általános iskolás és tizenkilenc középiskolás vett részt a versenyen. Mindkét korcsoportnak volt egy-egy kötelező Pilinszky verse, majd utána mondták el a szabadon választott költeményeket.

A választott költők között szerepelt többek között Petőfi Sándor, Túrmezei Erzsébet, Lackfi János, Szabó Lőrinc, Baranyi Ferenc egy-egy verse. Igen színvonalas előadásokkal nehezítették meg a tanulók a zsűri dolgát, és örvendeztették meg a szép számú hallgatóságot – mondta el Orbánné Hancz Ágnes, a Szent Margit Gimnázium pedagógusa.

Az általános iskolások közül az első lett Harsányi Péter (Szent Margit Gimnázium és Általános Iskola), őt Bujdos Péter (Tatai Református Gimnázium) követte. A középiskolások közül az élen Szedresi Márton (Tatai Református Gimnázium) végzett, második lett Straub Dorka (Tatai Református Gimnázium), harmadik Vakula Bence (TSzC Kereskedelmi, Vendéglátó és Idegenforgalmi Technikum és Szakképző Iskola). A középiskolás kategóriában különdíjas lett: Králl Kitti Adrienn, a Tatai Református Gimnázium tanulója.

Az ünnepi hét péntekén, október 7-én 18 órakor a Puskin Művelődési Házban jótékonysági előadással folytatódik. Tamási Áron Hullámzó vőlegény című drámáját a KÉSZ színjátszói viszik színre.

Október 8-án, szombaton 17 órakor a Bánhidai református templomban Continental Singers koncert, majd vasárnap 19 órakor a Bánhidai Szent Mihály római katolikus templomban záró szentmise lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában