Kiállítást is terveznek

2022.10.05. 10:05

Sűrű program várja az aranykezű alkotókat Tatabánya-szerte

Az Aranykezek Alkotócsoport új közösséggel gyarapodott. Az AVE a köszöntésen túl, az Alkoss Velem Együtt felnőtt közösséget is takarja. Kiállítást is szerveztek.

Sugár Gabi

Salamonné Helter Erika

Forrás: Beküldött

Az AVE alkotóinak munkáiból nyílt kiállítás Aranyos Ősz címmel a felsőgallai Széchenyi István Művelődési Házban. Burgerné Sztanó Dóra, Gyurkovics Lajosné, Papp Annamária és a csoport vezetője, Salamonné Helter Erika mutatkozik be alkotásaival. A tárlat október közepéig látogatható.

– Az AVE, azaz Alkoss Velem Együtt program elsősorban felnőtt, a képzőművészetet szerető és amatőr szinten művelő alkotók közössége – tudtuk meg Salamonné Helter Erikáról. A tatabányai József Attila Művelődési Házban hetente, Környén és a fővárosban, a Semmelweis Egyetem Haematológiai-Belgyógyászati Klinikáján havi rendszerességgel találkoznak.

Az életmódklubként is működő csoport vezetője jó hangulatban segíti felfedezni, fejleszteni és hasznosítani a résztvevőkben szunnyadó és kihasználatlan képességeket, melyek a továbbiakban segíteni tudják őket a rejtett kreativitás feltárásában, tehetségük kibontakoztatásában.

A jobb agyféltekés rajzolás, a szabadkézi rajzolás alapjai a színelmélettel kombinálva egy sajátságos képalkotó módszert kínálnak a felnőttek részére is. Az egészségügyben a burnout (kiégés) szindróma megelőzésének, kezelésének remek eszköze is egyben – hangsúlyozta a szakember. A kiállításon ötvennyolc alkotás került a falakra, melyek elsősorban a színek világán hat a kíváncsi tekintetekre.

– Október rengeteg lehetőséget kínál a csoport számára. Hatodikán nyílik három kislány, Kun Jázmin (10 éves), a látássérült alkotó, Neckernusz Panna (14 éves) és Vágó Sára Dorka (12 éves) alkotásaiból egy tárlat. Működésünk csaknem hét éve alatt 17 kis alkotónak sikerült bemutatkozni festményeikkel a Szent Borbála Kórház Röntgen Folyosó Galériáján, ahol 24 alkotásnak van helye. A jelenlegi alkotók 8-8 műve látható.

Okleveles rajzvizsgálati szakértőként és életmód tanácsadóként is tevékenykedik Salamonné Helter Erika. Fontosnak tartja a gyerekek mentális fejlődését, melyhez a színeket hívja segítségül. A szabadkézi és a jobb agyféltekés rajzolás alapjaival csodák érhetőek el, melyeket meglehet tekinteni a folyosó galérián.

– A színek helyes használatával olyan kommunikációs eszközt tarthatunk a kezünkben, amellyel befolyásolhatjuk a hangulatunkat, akaratunkat, gondolatainkat, ellenőrzés alatt tarthatjuk érzelmeinket és segít az emberi kapcsolatok összerendeződésében.

Kiállítások, foglakozások - A csoport kiállítása nyílik meg október 21-én Környén. Bemutatkoznak a KERI Galériában, a Népház úti fiókkönyvtárban. Salamonné Helter Erika bemutatkozik Budapesten és a Népház folyosó galériáján. A foglalkozások továbbra is várják az érdeklődőket péntekenként Tatabányán, a József Attila Művelődési Házban 16 és 18 óra között, szombatonként Környén a Művelődési Házban 10 és 12 között. Az AVE felnőtteknek szóló élményfestése Tatabányán, a József Attila Művelődési Házban szombatonként 15 és 17 óra között zajlik. Környén a Művelődési Házban minden hónap utolsó szerdáján 16.30 és 18.30 között. A csoport vezetője várja az érdeklődőket. A foglalkozásokon új technikákat is elsajátíthatnak a látogatók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában