Kiállítás

2022.10.23. 12:03

Függő játszma az Agora Kortárs Galériájában

Matzon Ákos Munkácsy-díjas festőművész alkotásaiból nyílt kiállítás a Kortárs Galériában. Kammerlohr-Kováts László, a galéria vezetőjének köszöntője után Pataki Gábor művészettörténész ajánlotta a látogatók figyelmébe a Függő játssza című tárlatot.

Sugár Gabi

Forrás: 24 Óra

Fotó: Dallos István

Kiemelte: a geometrikus nonfiguratív eszköztár, s a visszatérő motívumok változatosan követik egymást, s figyelemre méltó művészi érzékenységgel párosulnak. Virtuális kalandozásra csábítanak. Néhány egymásra épülő téglatestekből áll. Más műcsoportokon a fehérek állnak össze dinamikus kompozícióvá. Legújabb művei megidézik a többszínű szálakból szőtt ruhaanyagot, és a színes pontokkal teleszőtt varázslatos teret. A rájuk festett vonalak ellenpontozzák a kép szertelennek tűnő mese-univerzumát – fogalmazott Pataki Gábor.

Matzon Ákos a Találkozás a parnasszuson (barátaim emlékére) című alkotásáról elmondta: drámai helyzetre készült reakció kapcsán született; ekkor értesült arról, hogy egy barátja meghalt. A megnyitó végén kisorsolták a művész Lépcsők című sorozatához kapcsolódó szitanyomatát, amelyet munkatársunk vihetett haza. A kiállítás november 18-áig tekinthető meg a Vértes Agorájában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában