Kiállítás

2022.10.19. 22:32

A római limes határvonalak menti művészek munkáit mutatják be Tatán

Vajdasági, felvidéki, magyar és finn művészek munkáiból nyílt kiállítás Tatán, a volt Zsinagóga épületében. A tárlat a hónap végéig látogatható.

G. D. V.

A kiállítás a Felvidéki Magyar Szépművészeti Egyesület szervezésében jött létre. Idén nyáron Izsán szerveztek egy művésztelepet, az ott készült alkotásokat nézhetik meg most az érdeklődök a Határvonal/Limes kiállításon.

A kiállítás kurátora, Miglinczi Éva a Kemma.hu-nak elmondta, hogy az egyesület művészeti koncepciója alapján megvalósult kiállítások fő irányvonala elsősorban a felvidéki és vajdasági területen élő alkotók bemutatása volt.

– Az Izsán megrendezett alkotóműhely tematikája a Határvonal/Limes arra utal, hogy Izsa a limes romanus erődítményrendszer részét képezte. A Kelemantia Római Kori és Néprajzi Múzeum iparművészeti műhelyházban augusztus 24. és szeptember 5. között megrendezett nemzetközi munkájában az egyesület tagjai mellett felvidéki, vajdasági, magyarországi és finn művészek vettek részt. A hely szelleme, a Duna közelsége központi elemévé vált az alkotói folyamatnak – magyarázta a művész.

A tárlat megtekinthető október 30-ig a kiállítóhely nyitvatartási idejében csütörtök, péntek szombat 9-17 óra között. Illetve csoportok számára tárlatvezetést is tartanak előzetes bejelentkezés mellett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában