Kikapcsolódás

2022.09.27. 13:21

Programcunami minden korosztálynak az Országos Könyvtári Napokon Tatabányán

A Népmese hete után kezdődik a József Attila Megyei és Városi Könyvtárban az Országos Könyvtári Napok.

S. G.

Évről évre több a látogató a könyvtárban

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

Október 3-án, hétfőn 10 órától szakmai konferencia kezdődik - számolt be a programokról részletesen honlapján a könyvtár. Szó lesz szabályozási trendekről a hazai könyvtárügyben; vissza- és előretekintő; s bemutatkozik több megyei könyvtár. Délután 17 órakor lesz a József Attila Megyei és Városi Könyvtár évkönyvének bemutatója.

Október 4-én, kedden 8 órától az internet veszélyeiről lesz szó a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában. A megyei könyvtárban lesz Papírszínház, Szociopoly, fotókiállítás megnyitó. A Felsőgallai Fiókkönyvtárban kezdődik a Tájoló 17 órakor, közben a központban Lányi András: Bevezetés az ökofilozófiába című előadása hallható.

Szerdán 9 órától Mesebarlang – játékos előadás érzékenyítő elemekkel a Bánhidai Fiókkönyvtárban. A megyei könyvtárban 10 órától Élő könyvtár lesz, ahol az érkező csoportok valamilyen egészségügyi hátránnyal küzdő embertársaikkal találkozhatnak. Tíz órától Romaként is sikeresen – merj nagyot álmodni! Címmel lesz közönségtalálkozó a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában, s ugyanebben az időben Az én csodálatos tesóm – könyvtári foglalkozást szerveznek a Felsőgallai Fiókkönyvtárban, s az újvárosi fiókkönyvtárban A fehér hercegnő és az arany sárkány címmel drámafoglalkozást tart Mikolasek Zsófiával.

Szerdán 17 órától Autizmus: A láthatatlan különlegesség címmel szerveznek beszélgetést tabuk nélkül az autizmussal élőkről és családjaikról a Népház Úti Fiókkönyvtárban. Egy órával később kezdődik Huzella Péter és Rátóti Zoltán estje A bor filozófiája. Október 6-án, csütörtökön ismét lesz drámafoglalkozás, 17 órakor Erdők, mezők kincsei címmel előadás.

Pénteken hatalmas kaland várja a könyvtárlátogatókat. Szabadulószobás játék lesz kicsiknek és nagyoknak a Bánhidai Fiókkönyvtárban. Délután három órakor Bessenyei Gábor: Hogyan készül egy Vörös pöttyös regény? Című előadása lesz, majd 16.30 órától Várostörténeti képeslap kiállítás a város 75. születésnapja alkalmából. Délután 17 órakor dr. Horváth Géza: Muzeális gyűjteményünk legértékesebb darabjáról beszél, majd Tájoló és 18.00JAMK Poetry: Verseld meg a várost!

Október 8-án EgészségTár – Egészség-nap a könyvtárban: Véradás, hallásvizsgálat, vérnyomás és testzsír mérése, dietetikus szaktanácsadás, PSA-szűrés, rákmegelőzési tájékoztatók, vércukorszintmérés, fitoterápiás termékbemutató, s vasárnap Könyves vasárnap várja a látogatókat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában