Művész lélek

2022.09.03. 16:43

Az alkotás az élete: különleges anyagokra alkot a kecskédi festőművész

Újrahasznosított préselt OSB-lapra kezdett alkotni Benedek Ágnes, már saját kiállítása is nyílt a kecskédi művelődési házban.

W. Zs.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Wágner Zsanett

– Egy francia hölgy ihletett meg, akinek munkái azonnal elvarázsoltak – nyilatkozta Benedek Ágnes, akit a látottak késztettek arra, hogy a későbbiekben maga is különleges anyagokra fessen. A kecskédi alkotó már gyerekkorában sejtette, azonban csak később vált számára teljesen világossá, hogy az alkotás az élete. Úgy fogalmaz, a festés jelenti számára a nyugalom szigetét. 

Benedek Ágnes újrahasznosított préselt OSB-lapra kezdett dolgozni. Persze számolnia kellett azzal a ténnyel is, hogy teljesen másként kell hozzálátni a munkához, mintha egy sima felületre, például vászonra festene. A festmények témáját többnyire női alakok adják, a fókuszt pedig a természetes szépség adja. Benedek Ágnes megjeleníti festményein az esztétikumot, a vidámság és a szépség ötvözetével szívesen játszik alkotás közben. Az OSB mellett elkezdett kábeldob felületére dolgozni.

 – Az első pillanattól megkedveltem a festést a kábeldobra, egyedi stílust kölcsönöz a képeknek – vallja a helyi művész, akinek nemrégiben nyílt kiállítása a kecskédi művelődési házban. A jövővel kapcsolatban sejtelmes választ kaptunk. A művész csak annyit árult el, hogy mindig van mit tanulni. – Fejlődni, fejlődni és fejlődni – fogalmazta meg a rövid választ. Elhivatottságát jól tükrözi, hogy kihívás számára a különböző stílusok elsajátítása.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában