Kiálltás

2022.08.13. 20:13

Csodák születtek egy kis szobában

A járvány idején járt tanulmányúton Franciaországban az alkotó, a járvány azonban közbe szólt, így az ifjú tehetség, Löwenberger Patrik képei hosszú szünet után most tekinthetők meg a Bánhidai Alkotó Házban.

Veizer-Sugár Gabriella

Balról Ölveczky Gábor és Löwenberger Patrik

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Löwenberger Patrik fiatal tehetséges festőművész kiállítását nyitották meg a Bánhidai Alkotó Házban. A huszonéves ifjú vibráló képeit Kakuk Tamás, a Tatabánya Alkotó Művészeiért Alapítvány elnökének köszöntője után Ölveczky Gábor grafikusművész ajánlotta a látogatók figyelmébe.

Kiemelte: régóta ismeri az alkotót, aki a képzőművészeti egyetem hallgatójaként 2020-ban franciaországi tanulmányúton járt. Nem sokkal érkezése után azonban kirobbant a járvány, amely bezárta a közösségi tereket, s az embereket is elzárta egymástól. 

Kiállítás, Löwenberger Patrik
Forrás: Flajsz Péter / 24 Óra

Számtalan rajz született egy kis szobában – mesélte az alkotó. S mivel minden be volt zárva, ezért tollakkal, színes ceruzákkal és zsírkrétával álmodta papírra műveit. Az így készült képes napló jól ábrázolja belső állapotát. A ketrecből kinéző majmok, a hatalmas imádkozó sáskák mellett néhány képeslapnyi tájképben is gyönyörködhetünk. Mindegyik aprólékos kidolgozással, gazdag színvilággal készült. A kiállítás szeptember 2-áig látogatható előzetes bejelentkezés alapján.

Bánhidai kiállítás, Löwenberger Patrik
Forrás: Flajsz Péter / 24 Óra

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában