Zene

2022.06.28. 07:00

Szulák Andrea Tatabányára jön

Számos zenei programmal kecsegtet a nyár, Tatabánya több pontján is.

S. G.

Szulák Andrea lesz a Tatabányai Black Diamond Big Band sztárvendége

Forrás: Szoljon.hu

Fotó: Kiss János

Az árnyat adó fák alá húzódtak az érdeklődők. Voltak, akik készültek székekkel, plédekkel, s a színpad köré telepedtek, hogy élvezhessék a kellemes muzsikát. A Vértes Agorája tavaly szervezte meg elsőként a Csónakázó-tó partján a Könnyű neked című nyári szórakoztató zenei programját. 

A Könnyű neked programsorozatot a Valami swing együttes nyitotta Csónakázó-tó Vértes Agorája
A Könnyű neked programsorozatot a Valami swing együttes nyitotta
Forrás: S. G. / 24 Óra

Az idén a nyitóprogramon a fővárosból érkező Valami swing együttes adott koncertet. A ’20-as, ’30-as évek jazz zenéjét játszó formáció hangulatos produkciója kiváló nyitány volt. Kovács Ágota Hanna, a Vértes Agorája programszervezője kérdésünkre elmondta: a héttagú zenekar legfőbb ihletője Django Reinhardt volt. 

Az Agora zenés produkciói a Zenei Estékkel folytatódik július 1-jén, pénteken. A Zenepavilonnál a Tatabányai Black Diamond Big Band és vendégük, Szulák Andrea koncertjét élvezheti a közönség. A Könnyű neked legközelebb a Csónakázó-tó partján július 30-án, szombaton, 18 órakor várja az érdeklődőket. A Wampire Beatbox, a hangszer nélküli zenealkotás mestere Kőszegi “Toci” Sámuel szórakoztatja a közönséget. Augusztus 26-án, pénteken 18 órától a Magidom Zenekar zárja a sorozatot.

A Black Diamond Big Band korábban Horváth Charlie-val is fellépett már Tatabányán. Ahogy arról korábban beszámoltunk, az 1998-ban alakult a Black Diamond Big Band, amelynek jelentős része van abban, hogy Tatabányát mára a jazz meghatározó városai közt emlegetik. 

A zenekar húsz év alatt komoly hagyományt teremtett: a növendékekből, a jazz zenészekből, művésztanárokból álló közösség erős csapatot alkot.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában