Eklektikus egyensúly

2022.05.27. 15:32

Ismeretlen örömök tárlata nyílik meg a Kaleidoszkóp Ház Bisztrójában

A kiállítás június 23-ig tekinthető meg Esztergomban.

W. P.

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. P.

Jámbor-Mihályi Mónika kiállítása nyílik meg a Kaleidoszkóp Ház Bisztrójában május 27-én, pénteken 19 órakor Ismeretlen örömök címmel. Jámbor-Mihályi Mónika jelenlegi munkáinak célja egyfajta eklektikus egyensúly előhívása. Ahogy a múlt, jelen és jövő találkozik, mint egy naplóban, úgy találkozik a vásznon a pigment és textúra a nézővel.

A művész az ember és a tárgyak kapcsolatát vizsgálja. Nagyon fontosnak tartja a gyökerek megtalálását, ezek valamilyen szinten minden képében jelen vannak. Egyensúlyt próbál teremteni, ahol legfontosabb a tökéletlenség elfogadása, vagy az erre való törekvés. A dolgok lényegének meglátását, megértését, az elfogadást, saját képére való átformálását tűzte ki célul. Inspirálják a tárgyak, amik körülvesznek minket, amik fölött könnyen elsiklik a tekintetünk.

A figurális és absztrakt közötti átmeneti tér ábrázolásával a letisztult rendre törekszik. A tárlatot Szent­andrási-Sós Zsuzsanna művészettörténész nyitja meg, megtekinthető június 23-ig, hétfő kivételével minden nap 16 és 22 óra között.


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában