Emlékezés

2022.04.22. 07:41

Megnyitották a 30 éve szabadon kiállítást Esztergomban

Rövid zenés műsor keretében nyitották meg a 30 éve szabadon Emlékbizottság megbízásából létrejött kiállítást, mely a kommunizmus bukására, illetve a kelet-európai országokban végbement rendszerváltozásokra, antikommunista forradalmakra kíván emlékezni.

W. P.

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. P.

A rendezvényen Csépai Eszter színművésznő köszöntötte a jelenlévőket, majd Hernádi Ádám polgármester mondott beszédet. Kiemelte, hogy a mai szabadságunk annak köszönhető, hogy az idősebb generáció 1989-ben lebontotta azt a hazugságon alapuló rendszert, mely több évtizeden át megfosztotta a nemzetet az önrendelkezés lehetőségétől.

Balogh Gábor, a Terror Háza történésze ismertette, hogy a rendszerváltás számos kisebb, kevesebb figyelmet kapó eseményből is állt, mint például Mindszenty József bíboros, hercegprímás hamvainak hazahozatala és eltemetése az Esztergomi Bazilikában.

A beszédek utáni műsorban – melyben közreműködött Csépai Eszter és Jobbágy Bence gitáros – elhangzott: akik 1989 után születtek, nem éltek egy olyan korban, melyben az emberek bőrükön tapasztalták a kommunista diktatúra gyilkos természetét. A 30 éve szabadon című kiállítást április 30-ig a Széchenyi téren tekinthetik meg az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában