Képviselték a régiót

2022.04.21. 16:44

Bajnai csárdást tanított a Garabonciás az országos táncháztalálkozón

A Garabonciás Táncegyüttes fellépése mellett a komáromi Horsa Banda hangszersimogatót tartott a résztvevőknek.

K. D.

Forrás: beküldött

Az eseményt a Papp László Budapest Sportarénában rendezték. A találkozó a népzene, a néptánc és a tárgyalkotó népművészet seregszemléje. Az idei rendezvény fókuszában az 50 éve elindult táncházmozgalom jubileuma állt. A Garabonciás a közép- dunántúli régió képviseletében, a megyei csapat tagjaként állt színpadra.

– A programban a műkedvelő és hivatásos előadók, gyermek- és felnőtt néptánc együttesek, zeneiskolások és hagyományőrző népművészek működtek közre, a Kárpát-medencei és moldvai magyarság, valamint a hazai nemzetiségek képviseletében – mondta Gábor Klára, a Garabonciás vezetője.

Az egyesület már évek óta foglalkozik egy, a megyében gyűjtött anyaggal, a bajnai táncokkal. A fellépéseken túl Thoma Judit és Pőcze László, a Garabonciás művészeti vezetője tanították is a bajnai csárdást, Gábor Klára pedig a népi játékok megismertetésében működött közre. Az eseményen a komáromi Horsa Banda hangszersimogatót tartott a résztvevőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában