Adomány

2022.04.04. 20:10

„Aki gyorsan segít, az kétszeresen ad” - az ukrajnai menekültekért játszott a művész Tatán

Hegedűs Endre, Kossuth-, Liszt- és Cziffra-díjas zongoraművész adott jótékonysági koncertet a Piarista Rendházban az Ukrajnából a háború elől menekülők megsegítésére.

Sz. D. K.

Hegedűs Endrét ezúttal is örömmel látták Tatán

Forrás: tata.hu

Hegedűs Endre tavaly szeptember végén lépett fel először Tatán feleségével, akkor a Piarista Rendház kápolnájában hallhatták az érdeklődök a zongorajátékát, írja a tata.hu. A mostani jótékonysági koncerten a művész elmondta, hogy a háború kitörését követően először ő is küldött pénzadományokat a menekültek támogatására, ám időközben eszébe jutott, hogy másképp is segíthet.

Rájöttem arra, hogy van egy kincs a kezemben, tudok zongorázni, tudom az embereket lelkesíteni, miért ne adnék jótékonysági koncerteket. Az ötletemet elküldtem pár helyre, és nagy örömömre Acsainé Dávid Ágnes, a Tatai Rend-ház Kft. ügyvezető igazgatója rövid időn belül visszajelzett, és örömmel vállalta az est megszervezését  

— mondta a művész.

A jótékonysági koncert közönsége különböző zenetörténeti korok közt kalandozhatott, hiszen többek között ­Bach, Chopin, Beethoven és Debussy műveit hallhatták a Rendház dísztermében.

Acsainé Dávid Ágnes a koncert után elmondta, nem lehetett kihagyni azt a lehetőséget, melyet Hegedűs Endre felajánlott.

– Aki segíteni akar, az minden alkalmat megragad arra, hogy éljen az adománnyal, amelyet a Teremtőtől kapott. Ráadásul, aki gyorsan segít, az kétszeresen ad, ezért nagy szeretettel fogadtuk a felajánlást, és nagyon örülünk annak, hogy ily módon is tudunk támaszt nyújtani azoknak, akik most szükségben szenvednek – emelte ki.

A koncerten közreműködött Hegedűs Katalin zongoraművész. A szervezők a koncert teljes bevételével a Magyar Máltai Szeretetszolgálat céljait segítik az Ukrajnából a háború elől menekültek támogatásában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában