Animációs

2022.03.06. 08:14

Van Gogh univerzumába repítenek a Vértes Agorájában

A tragikus sorsú festőművész világát bemutató tárlat nem mindennapi élményeket ad a látogatók számára.

S. G.

Részlet az animációs filmből

Forrás: Extudio 0001/Youtube

A tatabányai Kortárs Galéria ismét művészfilmmel tágítja a vizuális horizontot, és invitálja állandó látogatóit, valamint az unikális filmélményt kereső közönséget a Loving Vincent című – álomszerű, szürreális és magával ragadó – animációs mozira. Az angol-lengyel animációs filmet március 7-én, hétfőn 18 órától vetítik a Vértes Agorájában

Az animációs életrajzi drámában a történetmesélést egészen egyedi látványvilág szolgálja. A film mintegy 65 ezer képkockáját – még az élő szereplőkkel leforgatott részeket is – festőművészek alkották: olajjal, vászonra, azt az illúziót keltve, mintha maga van Gogh festette volna. 

A cselekmény teljes egészében az ő festői univerzumában zajlik. A tragikus sorsú festőművészt alkotásai halhatatlanná tették. Neve említésekor a Csillagos éj és a Napraforgók című festmény biztosan megjelenik mindenki lelki szemei előtt, ahogy a levágott fül históriáját és azt a fájdalmas tényt is társítjuk vele, hogy életében csupán egyetlen képet tudott eladni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában