koncert

2021.10.14. 09:42

Hollywoodba vitte közönségét a 160 éves csolnoki zenekar

A járványhelyzet miatt ugyan egy év csúszással, de nagy sikert aratott az alapításának 160. évfordulóját ünneplő Csolnoki Fúvós­zenekar filmzenei koncertje.

W. P.

Filmzenékre hangolták a közönséget a csolnoki fúvósok Mezei Zoltán vezényli a Csolnoki Fúvószenekart Fotó: W. P.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

A jubileum jegyében júliusban nagyszabású kiállítás nyílt, később pedig egy rendhagyó kiadvány is készült. A mostani jubileumi koncerten pedig részt vett az együttes legendás karmestere, Fódi János is, akit nagy tapssal üdvözölt a közönség. A koncerten elhangzott, hogy a zenekar a Nemzeti Kulturális Alap pályázatán 1,3 millió forintnyi, míg az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatán 1,5 millió forintnyi vissza nem térítendő támogatást nyert.

A műsor előtt az elhunyt zenésztársak emlékére gyertyát is gyújtottak, majd Mezei Zoltán karmester vezényletével a zenészek előbb a 20th Century Fox amerikai filmstúdió betétdalát, majd a Star Wars-filmekben hallható motívumokat játszották el. A folytatásban pedig a Forrest Gump, A hét mesterlövész, a Schindler listája, a Jurassic Park, az E. T., a Hét év Tibetben, a Hook, illetve a Karib-tenger kalózai című filmek világát idézték meg a dallamokon keresztül.

Filmzenékre hangolták a közönséget a csolnoki fúvósok (Fotó: Walczer Patrik / 24 Óra)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában