bábolna

2021.08.25. 17:00

Zenés sétára hívott az arborétum

Ismét megtelt muzsikával a bábolnai arborétum. A népszerű programot, amely a zenélő arborétum nevet viseli, a Bábolna Városi Könyvtár, Művelődési és Sportközpont szervezte.

K. D.

Már a kapuban zeneszó várta a kilátogatókat, lágy jazzdallam szólt a Flopp Instrumental zenekar jóvoltából. Beljebb haladva, a következő pavilonnál a komolyzene képviseltette magát, Pethő Marcell csellón játszott. A népzene sem maradt ki a sorból, ezt a műfajt az Ördöngös Népzenetanoda képviselte Horsa István vezetésével. A résztvevők sokféle népi hangszert hallgathattak meg, a zenekar vezetője még a dudát is megszólaltatta. A gyerekek nem csupán hallgathatták az izgalmas hangszereket, ki is próbálhatták azokat. A produkciók a Köszönjük, Magyarország! program keretében valósultak meg.

A régi hagyományként számon tartott program tavaly is sikert aratott, akkor Szombathelyi Patrik handpan hangszerével, Korpás Réka és Debreczeni-Kis Helga duója népzenével, a Joó Bence–Lázók Richárd–Lázók Márió-trió könnyűzenével készültek, és a bábolnai harmonikások is felléptek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában