zenei esték

2021.08.02. 12:48

Gitárjátéktól volt hangos a Csónakázó-tó környéke

Változatos kulturális programok várják a különféle korosztályokat a megyeközpontban. A Vértes Agorája a Könnyű neked…-sorozattal hívja a felújított Csónakázó-tó környékére a zenekedvelőket. Legutóbb az igényes könnyűzene hazai képviselője, Petruska András lépett a tó melletti dobogóra.

Sugár Gabi

Petruska András gitárjával és hangjával varázsolta el a közönséget a Csónakázó-tó melletti színpadon

Forrás: 24 Óra

Fotó: S. G.

A fiatal dalszerző-énekes szuggesztív, közvetlen, humoros előadásmódjának, valamint virtuóz hangszerkezelésének köszönhetően meghatározó szerepelője a hazai fiatal zenészgenerációnak. Számos díjat nyert már el: 2010-ben a Veszprémi Utcazene Fesztivál szakmai díját, majd a következő évben a Quimby egyszemélyes elő zenekaraként turnézott, de előadott a TEDxYouth@Budapest konferencián, fellépett később a Petőfi Akusztik-koncertsorozatban és a Szigeten is. Több lemeze is megjelent már.

Petruska András gitárjával és hangjával varázsolta el a közönséget a Csónakázó-tó melletti színpadon
Fotó: S. G. / 24 Óra

A kiváló zenész Sárközi Dinával érkezett, akit a hatvanas, hetvenes évek előadói inspiráltak arra, hogy egy szál gitárral és énekkel színpadra álljon. Saját és lemezein lévő dalokból állított össze egy csokrot, s ezzel indult a különleges hangulatú akusztikus gitárral és kiváló énekhanggal fűszerezett délutáni zenei program. A Vértes Agorája sorozatának következő koncertje a Csónakázó-tónál augusztus 4-én lesz, amikor megyei együttes, a Quack lép a színpadra, s a sort augusztus 18-án Heincz Gábor BIGA & Tom Kontor zárja. Az Agora Zenei Esték péntekenként a Zenepavilonnál várja az érdeklődőket.

Augusztus 6-án 18.30-kor ismét Százan fújják, ahol Tatabánya Város Fúvószenekara egészül ki többségében megyebeli zenészekkel. S nem hiányozhat a nyári kínálatából a mozis sorozat sem, amely az idén a Csónakázó-tónál indult, majd augusztus 6-ától az Agora épülete előtt folytatódik Amíg a lagzi el nem választ című spanyol filmmel, majd egy héttel később az Élősködőkkel folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában