jó hangulat

2021.07.09. 07:00

Zsíros kenyérrel és a Horsa Bandával mulattak a bábolnaiak a művészi esten

A hagyományteremtő rendezvényen a képzőművészet, a fotózás és a zene is helyet kapott, emellett ekkor indult útjára az első fotóklub is.

K. D.

A komáromi Horsa Banda is nagy sikert aratott

Forrás: 24 Óra

Fotó: K. D.

Művészi estet szerveztek a bábolnai helytörténeti gyűjteményben. Hajnal Dóra, a Bábolna Városi Könyvtár, Művelődési- és Sportközpont intézményvezetője elmondta, nem csak az épületet, az udvart is belakták, a kertbe kikerültek a gyűjtemény tárgyai, valamint helyi és könyékbeli alkotók munkái.

A tervek szerint hagyományteremtő rendezvényen a képzőművészet, a fotózás és a zene is helyet kapott, emellett ekkor indult útjára az első fotóklub, amelyet Bognár Balázs fotográfus, rajztanár vezet. Vegyes korosztály gyűlt össze, a cél az, hogy összetartó csapatot alkossanak, akik inspirálják egymást a munkában, hiszen mindenki másképp lát és fog meg egy adott pillanatot.

Bognár Balázs elmondta, a tagok között van, aki mobiltelefonnal, mások fényképezőgéppel készítenek képeket, ő pedig szeretné megmozdítani ezt az alakuló csoportot és kedvet csinálni ehhez a hobbihoz, segítve a témák könnyebb megtalálását. Két diaporámás vetítéssel is készült az alkalomra. Évekkel ezelőtt, egy erdélyi látogatása alkalmával készített fotósorozatával a hazafias érzelmekre igyekezett hatni. A másik vetítésnek most volt a premierje, hiszen nagyközönség előtt még nem mutatta be korábban. A természetfotókat tartalmazó alkotást a koronavírusos időszak arctalansága, csigaházba visszahúzódása ihlette.

Az udvaron Helyes Jenő bábolnai festőművész várt mindenkit élményfestésre. Az alkotó szívesen csatlakozik a művelődési központ rendezvényeihez. A komáromi Horsa Banda is koncertet adott, a dallamokra a Cseperedők Néptáncegyüttes jelen lévő tagjai is táncra perdültek. A táncosok a vírus miatt régóta nem szerepelhettek, így rendkívül örültek annak, hogy végre újra rophatják. Emellett többen tanultak Horsa István népzenetanodájában, így nem titkolt cél, hogy a két egyesület között a jövőbe mutató, szoros együttműködés alakuljon ki.

Az eseményre frissítőkkel, zsíros kenyérrel is készültek a szervezők, amelyet jó hangulatban fogyasztott a népes közösség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában