népművészet

2021.06.18. 09:02

Itt a covid utáni első tatai fesztivál – a Sokadalom 500 főig nem kér védettségit

Hosszú idő után a Tatai Sokadalom lesz az első fesztivál, amelyet megrendeznek Tatán. A szervezők a hőségre is felkészültek. 500 főig védettségi kártya sem kell.

Kemma.hu

Ilyen vidáman nyitották meg a néptáncosok a 19. Tatai Sokadalmat

Forrás: Kemma.hu

Fotó: Szűr Annamária

Június 18-án, pénteken indul a 21. Tatai Sokadalom. Ahogy sok más nagyrendezvényt, úgy tavaly ezt sem tudták most megszervezni, a pandémia lecsengésével azonban a szokott időben, június harmadik hétvégéjén ismét élettel és népművészettel telik meg az Angolkert. A fesztiválról élőben is bejelentkezik majd a Kemma.hu, érdemes lesz figyelni Facebook-oldalunkat is!

Mint azt megtudtuk a Tatai Kenderke Néptáncegyesülettől, a Sokadalom nem zenés-táncos, hanem egyéb szabadtéri rendezvénynek minősül, így 500 főig védettségi kártya nélkül látogatható. Az olyan hagyományos programok mellett, mint a házigazda és vendégcsoportok fellépése, a tűzugrás vagy épp a gyermektisztás, az idén a Duna Művészegyüttes és a Sebő Együttes is az Angolkertbe érkezik, és immár hagyományosan itt adja át a városi művészeti díjakat is Tata polgármestere, Michl József.

Ahogy a kenderke.hu-n olvasható, a rendezvényt új elrendezéssel, a szabadtéri színpad és környékén tartják meg. A színpadi előadások a nézőtérről, a borteraszról vagy akár a domboldalról, saját plédről is megtekinthetőek lesznek, míg a gyermekek játszója, a gasztro és a vásár a tisztáson és környező árnyas fái között kapnak helyet. Az árnyéknak egyébként is fontos szerep jut a hétvégén.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, szombattól hőségriadót rendelt el az országos tisztifőorvos. A köpönyeg.hu prognózisa szerint már péntekenországossá válik a hőség, szinte mindenhol melegebb lesz 30 foknál. A keleties szél csak néha élénkül meg. Szombaton pedig még melegebb lesz, 30-35 fokos kánikulára számíthatunk, csakúgy, mint vasárnap. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki a hétvégére és már péntekre is, mert a napi középhőmérséklet meghaladhatja a 25 fokot. Nem véletlen, hogy a tatai népművészeti fesztivál szervezői is készülnek a hőségre.

Mint Facebook-oldalukon " target="_blank" rel="noopener noreferrer">írták, párakapu segíti majd a felfrissülést a rendezvény területén, de kérték azt is, hogy azok, akik a domboldalon szeretnének piknikezni, a pléd mellett vigyenek magukkal napernyőként is használható ernyőt, kalapot, naptejet. Külön kiemelték, hogy a természetre is figyeljen mindenki. Mindamellett, hogy dohányozni csak a kijelölt helyeken lehet, kérik, hogy ne dobja el senki a cigarettacsikket a földre, mert a hőségben hamarabb meggyullad az aljnövényzet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában