együttműködés

2020.09.03. 14:25

A Bérletek éjszakájával nyitotta meg új évadát a Komáromi Jókai Színház

A Bérletek éjszakájával nyitotta meg az évadot a Komáromi Jókai Színház. A társulat és vendégeik változatos összeállítással szórakoztatták a lelkes közönséget.

Körtvélyfáy Dina

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

Megtelt a Duna túloldalán a Klapka tér, a színházat pár hónapra nélkülözni kénytelen közönséggel. Gál Tamás, a színház igazgatója és Lakatos Róbert, az Egressy Béni Városi Művelődési Központ vezetője összefogásban szervezte meg a Bérletek éjszakáját. Szeretnék, ha az együttműködés tovább erősödne, mert úgy vélik, az összehangolt munka eredményeképpen Észak-Komárom kulturális élete új lendületet kaphat, színesedhet, erősödhet.

A kulturális ajánlóműsor keretében az érdeklődők megismerkedhettek a kulturális intézmények kínálatával, a helyszínen jegyet, bérletet is válthattak a meghirdetett előadásokra, programokra. Találkozhattak a színház művészeivel, jelentkezhettek a művelődési ház művészeti csoportjaiba.

A műsor több órán át tartott, Matusek Attila színész, rendező Bródy János Ezek ugyanazok című dalát adta elő egyetemista hallgatók zenei kíséretében. A Hegedűs a háztetőn népszerű betétdala, a Ha én gazdag lennék sem hiányozhatott a repertoárból. Bernáth Tamás a színpadról a közönség soraiba sétált, így adta elő a slágernek számító dalt, amelyet sokan vele együtt énekeltek. Nagy derültséget keltett a hallgatóság körében az is, amikor a színészek olvasói leveleket idéztek fel a színpadon. Az egy ideig Komáromban élő Seress Rezső zeneszerző emlékének is adóztak. A Szomorú vasárnap című dalt Szvrcsek Anita énekelte el. A színházi produkciók sorát hazánk egyik legnépszerűbb musicalének, A padlásnak legismertebb nótáival zárták.

Ezt követően a dél-komáromi Magyarock Dalszínház színészei énekeltek a Szép nyári nap című musicalből. Később az Egressy Béni Városi Művelődési Központ tánccsoportjai érkeztek a színpadra, akik sokak számára ismerős népdalokra járták a talpalávalót.

A rendezvény fővédnökei a két város – Észak- és Dél-Komárom – polgármesterei Keszegh Béla és dr. Molnár Attila voltak.

A Komáromi Jókai Színház azt szeretné, hogy a Bérletek éjszakájával hagyományt teremtsenek a városban. A színházban a következő hetekben indul az újabb évad, szeptember 18-án 19 órakor lesz Szilágyi Eszter Anna Szeretkezz, ne háborúzz! című darabjának bemutatója, majd a stúdiószínpadon mutatják be a Matusek Attila rendezte Hamletet.

Életműdíj

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma életműdíját vehette át Boráros Imre Kossuth-díjas színművész, a Komáromi Jókai Színház örökös tagja.

– Tréfásan azt mondhatnám, hogy ez volt az álmom. És az álom teljesült – mondta Boráros Imre, majd így folytatta: – A múlt heti kisvárdai fesztiválon előadtuk a Peer Gynt-öt, majd hazautazásunk után felhívott Gál Tamás színházigazgató, hogy életműdíjat kapok. Álmomban nem gondoltam volna, hogy ilyen isteni ajándék érhet még az életben. Mindenkinek köszönöm, hogy újból itt lehettem. Időközönként, stációkként bebizonyosodott, hogy van értelme, van visszajelzés, ezt kell csinálni, a közönség szeret és ennél szebb ajándékot nem kaphat az ember ebben a korban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában