Évadnyitó

2020.07.05. 16:38

Teltházzal startolt az Esztergomi Várszínház

Horányi László, az Esztergomi Várszínház igazgatója felszólalt a Római karnevál című dráma előtt, ahol elmondta, hogy az évadnyitó előadás megtartása még egy hónappal ezelőtt is kétséges volt számukra.

Pöltl Zoltán

„Még egy hónappal ezelőtt is kétséges volt, hogy július 4-én meg lehet tartani az évadnyitó előadást az Esztergomi Várszínházban, ugyanakkor a különböző intézkedéseknek és az intézményért való imádságoknak is betudható, hogy most mégis szép számú közönség előtt nyílt meg a teátrum kapuja.” Ezekkel a szavakkal indított meg beszédét július 4-én Horányi László, az Esztergomi Várszínház igazgatója, amikor a Római karnevál című dráma előtt szólt a közel teltházat jelentő publikum előtt.

A direktor rámutatott, hogy a Trianon 100-ra utalva egy olyan, a Nemzeti Összetartozás Évadja című műsorösszeállítással várják idén a vendégeket, melyben az elcsatolt részekről egy-egy színház képviselteti a magyarokat bemutatóival. A Római karnevál is ilyen produkció, hiszen azt a marosvásárhelyi Spektrum Színház, a soproni Petőfi Színház, a zentai Magyar Kamaraszínház és az Esztergomi Várszínház közös produkciójaként jegyzik. A következő előadás július 10-én lesz, akkor a Hobbi-sarok, illetve 11-én a Karády zárkája című darabot láthatja a közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában