Színdarab

2020.07.04. 09:16

Kedvelt musicallel kezdik meg az évadot a tatabányai színházban

A következő színházi évad a Jászaiban augusztus végén indul a Valahol Európában című musical bemutatójával. A gyerekszereplők válogatása befejeződött, júliusban megkezdődnek a darab próbái.

Sugár Gabi

Fotó: Prokl Violetta

Minden műfajban a legjobbak szerepelnek majd a következő évadban. Olyan darabokat visznek színre a Jászai Mari Színházban, amelyekben alkotónak és nézőnek egyaránt bőven van felfedezni valója: a komoly magánéleti kérdésektől a társadalmi problémákig, a kacagtató bohózattól a musicalig, klasszikustól a kortárs darabokig széles a paletta – olvasható a színház által szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményben.

– A korábban már kiválóan „bevált csapatból” Guelmino Sándor, Szikszai Rémusz és Vidovszky György mellett, két új, a Jászaiban eddig még nem dolgozott rendezővel, Fehér Balázs Benővel és Szabó Mátéval egészül ki az alkotói közösség. Nagyon várjuk a találkozást mindegyikükkel. Bízom abban, hogy ősszel, ezekkel a bemutatókkal és nézőinkkel együtt folytathatjuk. Nyitásra fel! – írta az új évadról a közleményében Crespo Rodrigo, a színház igazgatója.

A jelenleg rendelkezésre álló járványügyi információk birtokában a Jászai Mari Színház vezetése úgy határozott, hogy a szokásosnál egy hónappal korábban, a Valahol Európában című musical bemutatójával augusztus 29-én nyitja meg az új évadot. A gyerekszereplők válogatása már befejeződött, júliusban megkezdődnek a darab próbái. A musical rendezője Szabó Máté. A felnőtt előadások között szerepel majd a Veszedelmes viszonyok – játék az érzelmekkel Guelmino Sándor rendezésében.

A tervek között olvasható a Teljesen idegenek című keser­édes komédia bemutatója is, amely a Jászai Mari Színház és a győri Vaskakas Bábszínház közös produkciója lesz. A darabot a Kamaraszínházban mutatják be Szikszai Rémusz rendezésében.

A következő évad nagyszínpadi bemutatói között szerepel még A revizor. A komédiát Fehér Balázs Benő viszi színre.

A Közellenség zenés uszítását Vidovszky György rendezi majd, az Amit a lakáj látott (a kulcslyukon át) című bohózatot pedig ugyancsak Guelmino Sándor. Az évadban kilenc gyermeknek szóló előadást is láthatnak majd a legkisebbek, A kisgömböctől a Vukon át a közismert Ruminiig – olvasható a közleményben.

Nem kérik vissza a pénzüket

– Azt hiszem, házhoz vittünk nézőinknek valamit abból az érzésből, amit Jászainak hívunk és ami talán feledtetni tudta velük a mindennapok bizonytalanságát. Ők pedig mindezt olyan szeretettel viszonozták, ami egyértelművé kellett tegye mindannyiunk számára, a Jászai komoly szerepet tölt be ezeknek az embereknek az életében! – írta közleményében Crespo Rodrigo.

Hozzátette: ezt mutatja az a hozzáállás is, ahogyan a nézők többsége az elmaradt előadások jegy- és bérletárát kezeli: azzal támogatják a színházat, hogy nem kérik vissza a befizetett összeget. – Rengeteg erőt ad az a tény, hogy a színház még ilyen szokatlan körülmények között is be tudja tölteni a feladatát. Köszönet a nézőknek, a játszóknak és valamennyi kollégámnak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában