József Attila

2020.04.10. 15:10

Verset és videót is várnak megyénkben a költészet napjára

Közeleg a magyar költészet napja, ezért olyan vers­szeretők, költészetet kedvelők jelentkezését várják, akik kiszabadítják a költőket és verseiket a karanténból.

Körtvélyfáy Dina [email protected]

A Jászai több művésze, Kardos Róbert, Danis Lídia és Crespo Rodrigo is szaval

Forrás: archív/MTI

Fotó: Bodnár Boglárka

József Attila születésnapján, 1964 óta ünneplik meg hazánkban a magyar költészet napját. Az ehhez kapcsolódó rendezvényeket a vírus miatt nem lehet megtartani, de alternatív megoldásokat sok helyütt kidolgoztak.

Dorogon Költők karanténban?! Ne má’! avagy vírustalan versek címmel hirdetett pályázatot a Zrínyi iskola és a Gáthy Zoltán Városi Könyvtár.

Vers­szeretők, költészetet kedvelők, olvasók, gyerekek és felnőttek jelentkezését várják, akik hajlandóak kiszabadítani a költőket és verseiket a karanténból. Elsősorban képverseket várnak, megrajzolva bármely magyar költő portréját. A rajzokat Facebook-kommentben lehet csatolni, a lapra rá kell írni a nevet, a költőt és a vers címét.

Komáromban játékra invitálnak. Arra kérik a résztvevőket, mondják el, olvassák fel kedvenc költeményüket és az erről készült telefonnal rögzített házi videót küldjék el [email protected] e-mail-címre vagy Facebook-üzenetben péntekig. A beküldött anyagokat szombaton teszik közzé a város Facebook oldalán. Nagyigmándon a Magos Művelődési Ház Facebook oldalára várják a telefonos felvételeket.

Oroszlányban a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár versíró versenyt hirdet három korcsoportban. A felhívás az oroszlany.hu-n olvasható el, ahol képek is szerepelnek. Ezek egyikéhez kell kapcsolódnia a versnek.

A tatabányai Jászai Mari Színház a napokban indított Társulati Versmondás Kihívást, amelyben valamennyi hazai és határon túli színház részt vehet. Crespo Rodrigo igazgató elmondta, a kihívást azért találták ki, hogy felhívják a figyelmet a nehéz helyzetbe került színházi dolgozókra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában