évadnyitó

2019.09.16. 07:47

Különleges zenei élménnyel ismét kinyitott a tatabányai UFO rezervátum

Az évadnyitón bemutatták a folyóirat új kötetét és az ellátogatók különleges zenei élményben is részesülhettek.

S. G.

Az évadnyitón bemutatásra került a folyóirat új kötete és az ellátogatók különleges zenei élményben is részesülhettek.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Dallos István

Az Új Forrás és a Vértes Agorája közös sorozata, az UFO – Nyitott rezervátum évadnyitó programja különleges zenei élményt nyújtott. A felvezetőben Jász Attila, azaz Csendes Toll a hagyományokhoz híven bemutatta a folyóirat legújabb kötetét.

Az irodalmi és művészeti lap központi témája ezúttal egy alkotás, az Éjjeli baglyok, amely Edward Hopper, az egyik legjelentősebb amerikai festő alkotása. Munkái mély benyomást tettek a társ­művészetekre, a filmiparra is. Alfred Hitchcock egy 1925-ös festmény mintájára építette fel a Psycho című film egyik díszletét. Az Éjjeli baglyok bisztrója pedig több filmben is életre kelt. Az Új Forrás legújabb száma a kortárs szerzők műveivel idézi fel e méltán híres kép és az alkotó műveinek hangulatát.

Két fiatal előadóművész is bemutatkozott a rezervátumban. Tóth Evelin énekesnő és Kézdy Luca hegedűművész. Nemes Nagy Ágnes versei voltak hallhatóak rendkívül különleges, vibráló előadásmódban. Az olasz népdalokat éppúgy megidézték, mint a jazzből ismert szabad improvizációt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában