méltó lezárás

2019.08.26. 12:18

Hagyományosan koncerttel zárult a 20. Tatai Barokk Fesztivál

Fiatal muzsikus tehetségek és professzorok előadásait hallgathatták a tatai Kapucinus Templomba látogatók a 20. Tatai Barokk Fesztivál záró koncertjén.

Kemma.hu

Fiatal muzsikus tehetségek és professzorok előadásait hallgathatták a tatai Kapucinus Templomba látogatók a 20. Tatai Barokk Fesztivál záró koncertjén.

Forrás: Tata.hu

A Kapucinus Templom adott otthont a 20. Tatai Barokk Fesztivál és a 13. Schiffer Ervin Nemzetközi Zenei Mesterkurzus záró koncertjének.

A templom minden padja megtelt. Sokan voltak kíváncsiak a mesterkurzus növendékeinek és professzorainak előadására. Idén 36 fiatal jelentkezett a kurzusra, akik között több külföldi muzsikus tehetség is szerepelt. Chileből és Venezuelából is érkeztek Tatára a tehetségek – írja a Tata.hu.

Méltó zárása volt a koncert a fesztiválnak (Fotó: Tata.hu)

Az idén 20. alkalommal megrendezett Tatai Barokk Fesztivál augusztus 17-23. között számtalan kulturális programmal várta az érdeklődőket. A kilátogatók koncerteken, kiállításokon sőt még barokk vacsorán is részt vehettek

Dezső Marianna zongoraművész, fesztiváligazgató elmondta: – A mögöttünk álló két évtizedben számos új elemmel bővült a rendezvény, idén pedig a jubileum alkalmából már a megnyitó nap is bővelkedett élményekben, hiszen először rendeztek egy közös gálaműsort a szabadtéri színpadon, helyi művészeti csoportok és vendégművészek közreműködésével.

Az eddigi évekhez hasonlóan a rendezvény célja továbbra is az, hogy egy olyan komplex programot nyújtson a tataiaknak és a kilátogatóknak, amely bemutatja a város barokk építészeti, művészeti emlékeit a tatai Esterházy család szellemiségének hátterével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában