omega

2019.07.24. 11:30

Benkő László: Nagy örömmel térünk vissza a tatai Angolparkba

Külön rajongótábora van a legendás Omegának megyénkben, ezért a legnagyobb ünnep számukra, hogy július utolsó hétvégéjén Tatán lép fel az együttes. Szerencsére Benkő László, az ikonikus alapító tag és egyben billentyűs most már százszázalékos állapotban állhat színpadra a Tűzvihar koncerten.

Kemma.hu

Külön rajongótábora van a legendás Omegának megyénkben, ezért a legnagyobb ünnep számukra, hogy július utolsó hétvégéjén Tatán lép fel az együttes.

Forrás: Beküldött

Benkő László meghatódva fogadta a megyei zenebarátoktól is a kitartó és nagyfokú érdeklődést a közelmúltban, akik aggódva érdeklődtek az egészsége felől. Elérzékenyülve árulta el, az egész addigi élete egy csapásra átértékelődött, amikor napi szinten, keményen harcolnia kellett a gyógyulásáért.

– Mi volt a gyógyulása titka?

– Soha nem adtam fel a küzdelmet, hatalmas élni akarással átlendültem az életem eddigi legnagyobb kihívásán. Vannak még teendőim, feladataim, nem hagyhattam félbe azokat. Mind zenei, mind magánéleti síkon szerettem volna azt folytatni, amit megálmodtam.

– Miről álmodhat még, hiszen nem sok előadóművész élhette meg a világon, hogy már az aktív pályafutása alatt klasszikussá vált a műfaján belül?

– Talán az Omega ezt valóban szerénytelenség nélkül elmondhatja magáról. Amikor 90 ezer ember előtt játszottunk a Nép­stadionban zuhogó esőben, harcolva az elemekkel és nem tágított senki a nézőtérről, akkor is szembesültünk azzal a ténnyel, az együttes jövője, karrierje már inkább van a rajongótáborunk kezében, mint a miénkben. Ami kötelez minket zenészeket is egy hatalmas tiszteletre. A Hősök terén pár éve félmillió ember előtt játszottunk a német pályatársainkkal, a Scorpionssal együtt. Rudolf Schenker, a német kultrockbanda frontembere nem hitt a szemének, ezt még ők sem tapasztalhatták Berlinben.

Milyen érzés újra a tatai Angolparkban koncertezni?

– Tatára nagy örömmel térünk vissza, tudjuk, hogy öt éve mekkora szeretettel fogadtak itt minket. Ez is kötelez minket arra, hogy újra maradandót tudjunk alkotni a koncertre kilátogató, közismerten igényes tatai és környékbeli embereknek.

– Milyen közeli terveken dolgoznak?

– A Testamentum névre keresztelt új, dupla stúdiólemezünkkel kapcsolatban nagyon optimista vagyok, maradandót fogunk ezzel is alkotni. De felmerült már egy újabb kihívás is: egy rólunk készülő film, amely nemcsak a zenei pályafutásunkat mutatná be, hanem egyfajta korrajz, dokumentumfilm is lenne, rengeteg pályatársunk szubjektív és objektív élményeivel aláfestve.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában