börleszk

2019.05.30. 15:20

Dupla telt házzal pergette le életünk filmjét a népszerű humorista az Agorában

Azt mondják, halálod pillanatában lepereg előtted életed filmje – mondta Kovács András Péter humorista, aki Életed filmje címmel tartott előadást az Agorában.

Wágner Zsanett

Kovács András Péter (KAP), a méltán népszerű stand-up comedy műfaj egyik hazai képviselője látogatott a napokban a Vértes Agorájába, ahol dupla telt házas önálló estet tartott Életed filmje címmel. „Azt mondják, halálod pillanatában lepereg előtted életed filmje” – kezdte a Karinthy-gyűrűs humorista. „Ha buddhista vagy, akkor valószínűleg a következő élet előzetese is. De ha hihetünk a szóbeszédnek, az utolsó pillanatban egyszer, utoljára – vagy talán először – egyben láthatod az egészet.”

Az est erről a börleszkről szól, az egyes életszakaszok legnagyobb elhasalásairól, tréfás és elgondolkodtató stílusban, az est végére pedig kiderül: mindegy, melyikünk filmjét játssza a mozigépész, nincs új sztori – csetlés-botlásaink emberiek, mélyek és egyetemesek.

– Sokat gondolkoztam magam is azon, hogy mennyit számít az oltár előtt kimondott szó vagy az a papír, amit kap ehhez az ember – tette fel a költői kérdést KAP. – Végső soron arra jutottam – folytatta – hogy voltaképp a házasság olyan, mint egy hivatás. Gondolt itt a humorista arra, hogy az ember nem akkor lesz igazából jogász (hozta fel saját példáját) amikor megkapja a diplomáját, hanem a való élet formálja azzá. Szerinte ugyanez a helyzet a házassággal. – Az ember nem aznap lesz férj vagy feleség, amikor ezt a másiknak kimondja, hanem hosszú-hosszú, közösen eltöltött, átélt évek alatt.

További részletek a 24 Óra május 31-ei számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában