premier

2019.01.18. 20:00

Vasárnap mutatják be a Tatabányán is forgatott angol sorozatot

A Szelim-barlangnál is rögzítettek jeleneteket a Jamestown című sorozathoz.

Kemma.hu

Bár a történelmi sorozat Virginiában játszódik, a hazai közönség minden bizonnyal felfedezi majd például a Duna menti tájakat – Magyarországon forgatták ugyanis a Jamestownt, amely az Újvilág első kolóniájának történetét dolgozza fel onnantól, amikor feleségjelöltek csatlakoztak a férfi telepesekhez. Az immáron országosan elérhető Epic Drama csatorna január 20-ától vasárnap esténként tűzi műsorra a várva várt sorozatot, amelynek történelmi háttere olykor valószínűleg sokkolja a közönséget.

Ősszel két napra lezárták a Szelim-barlangot is Tatabánya fölött, a városban pedig futótűzként terjedt a hír: filmet forgatnak. Nem ez az első eset. Néhány éve itt vették fel például az Eragon több jelenetét, valamint egy spanyol ifjúsági film részleteit is. Ami az akkori és a mostani forgatásban azonos, az a nagyfokú titkolózás.

Ottjártunkkor is több stáb próbálkozott a Turul közelében, hogy a forgatás közelébe jusson. Egy bennfentestől annyit megtudtunk, hogy egy kosztümös filmet forgatnak, ami Amerikában játszódik. A stáb egyébként a Gyémánt fürdő közelében állította fel bázisát, onnan jártak fel a Szelim-barlanghoz.

Mint megtudtuk, a Jamestown című sorozatot forgatja Tatabányán az angol stáb. A sztori az 1600-as évek elején, a Virginia állambeli Jamestownban játszódik: az alaptörténet szerint 1619-ben járunk, amikor az addig kizárólag férfiakból álló közösségbe egy hajón három nő érkezik, hogy férjhez menjenek a városban.

„Ebben a drámában alapvetően benne van a konfliktus, hiszen a nők hozzák magukkal. Nemcsak szépséget visznek a mindennapokba, virágokkal és ruhákkal. Hathatósan segítenek megoldani helyzeteket, de sok súrlódást is okoznak” – nyilatkozta Naomi Battrick színésznő, az egyik főszereplő. Az újonnan érkezett feleségjelöltekkel tehát kanyargós történetek indulnak el a lélegzetelállító vadonban, amelyek szerelemről, vágyról, hatalomról, erőszakról és túlélésről szólnak.

Nem először jártak hazánkban ősszel egyébként a sorozat készítői. Az egyik főszereplő, Naomi Battrick például az idén márciusban arról mesélt a Radiotimes-nak, hogy abban az öt hónapban, amíg az első két szezont rögzítették hazánkban, teljesen beleszeretett Budapestbe, és a nyelvünk is úgy megtetszett neki, hogy szívesen megtanulná azt.

Ezek is érdekelhetik