liget budapest

2018.12.29. 20:00

2019-ben megnyitja kapuit a Csillagerőd

Jövőre több beruházás is elkészül a Liget Budapest projekt keretében és elkezdődik egyebek mellett az Új Nemzeti Galéria építése is – mondta el az MTI-nek Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója.

MTI

Komárom, 2018. április 4. Molnár Attila (Fidesz-KDNP), Komárom polgármestere (b), Baán László, a Liget Budapest Projekt miniszteri biztosa (b2), Krucsainé Herter Anikó, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kulturális kapcsolatokért és fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára (k), Czunyiné Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője, képviselőjelölt (j2) és Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója (j) a felújítás alatt álló komáromi Csillag erőd udvarán emelt új kiállítócsarnok bokrétaünnepsége napján, 2018. április 4-én. Még idén befejeződik a Liget Budapest Projekt keretében a létesítmény felújítása és bővítése, így jövő év nyarától fogadhatják az első látogatókat. MTI Fotó: Krizsán Csaba

Fotó: MTI/Krizsán Csaba

A Liget Budapest Projekt megvalósításáért felelős cég vezetője kiemelte: 2019-ben elkészül az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ (OMRRK), valamint befejeződik az Olof Palme Ház rekonstrukciója és a komáromi Csillagerőd renoválása. Hozzátette: jövőre kezdődhetnek a Magyar Innováció Háza és a Új Nemzeti Galéria munkálatai, emellett folytatódik a parkfejlesztés második üteme.

A részletekről szólva kifejtette: az OMRRK-ban végre minden körülmény adott lesz ahhoz, hogy a műtárgyak kezelését, tárolását, állagmegőrzését a lehető legjobb körülmények között, a lehető legkorszerűbb eszközökkel tegyék meg.

– Szintén megnyitja kapuit a komáromi Csillagerőd, ahol a felújítás mellett izgalmas kiállítótereket is létrehoztunk, ezekben a Szépművészeti Múzeum impozáns gipsz szoborgyűjteménye lesz látható. Az év első felében befejeződik az Olof Palme Ház rekonstrukciója is, amely 2019 nyarán a Millennium Házaként nyit majd, ahol először egy időszaki majd egy állandó kiállítás idézi meg Budapest és a Városliget első aranykorát – fogalmazott Gyorgyevics Benedek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában