zeneiskola

2018.11.14. 17:30

Mesterek és tanítványok a koncerteztek Tatabányán

A zeneiskola tanárai és tanítványaik adtak koncertet a Tatabányai Múzeumban.

S. G.

Fotó: Zantleitner Ingrid/ 24 Óra

A Tatabányai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola vonószenekara és tanárai mellett ezúttal a fuvolások is közreműködtek az eseményen. A. Pál Gabriella, a Tatabányai Múzeum igazgatója elmondta: már öt évvel ezelőtt elkezdték az egyeztetéseket a zeneiskola zenetanáraival, szakembereivel a közös koncertek megvalósítása érdekében. Rövid egyeztetést követően a koncertek is elindulhattak a múzeumban Laskay Zsoltné, a vonós tanszak vezetőjének irányításával. Azóta folyamatosan együttműködnek, és általában negyedévente tartanak koncerteket a múzeum aulájában.

Legtöbbször az aktuális kiállítás nyújt támpontot a zenetanároknak, s ezek alapján állítják össze a koncert műsorrendjét. Ezúttal azonban nem kiállításhoz, hanem az évszakhoz köthető darabokat adtak elő. A vonós tanszak mellett pedig a szombati koncerten jelen voltak a fuvolások is Pereszlényiné Kovács Judit vezetésével. Az ifjú tehetségek tanáraikkal együtt adták elő a különleges, klasszikus darabokat.

A Tatabányai Múzeum aulájában berendezett nézőtéren mindenféle korosztály képviseltette magát; népes közönség tapsolt a tehetséges zenészpalántáknak a koncerten. Legközelebb december 13-án, Luca napján várják a zenekedvelőket a Tatabányai Múzeumban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában