hagyomány

2018.11.19. 11:27

Árva erdélyi gyerekeknek segített a Déva Gála

Tizenhatodik alkalommal rendezték meg a változatos produkciókat felvonultató Déva Gálát a megyeszékhelyen. A telt házas rendezvénynek a Jászai Mari Színház adott otthont szombat este.

Cs. Zs.

Tizenhatodik alkalommal rendezték meg a változatos produkciókat felvonultató Déva Gálát Tatabányán.

Fotó: Dallos István/24 Óra

A gála teljes bevételéből a Böjte Csaba által nevelt és gondozott, mintegy 2400 árva erdélyi kisgyermeket támogatták.

Emmer Róbert, a gála ötletgazdája és szervezője lapunknak elmondta: tizenhét évvel ezelőtt a televízióból szerzett tudomást Böjte Csaba gyermekmentő alapítványáról. Úgy gondolta, helye van Tatabányán egy olyan jótékonysági gálának, ahol az adakozók valódi művészeti élményt kapnak a támogatásukért cserébe.

Az ötletgazda nem tévedett, évről évre nagy népszerűségnek örvend a jótékonysági est, a kezdetektől lelkes, visszatérő művészek mellett új tehetségek is hozzájárultak szereplésükkel a Dévai Szent Ferenc Alapítvány gondozottjainak könnyebb mindennapjaihoz.

Schmidt Csaba polgármester köszöntőjében örömének adott hangot, amiért a városban mára fix programmá vált Csaba testvér munkájának támogatása. Az idei, színvonalas és változatos gálaesten színpadra állt többek között Vásáry Tamás Kossuth-díjas zongoraművész, akinek könyvéből Lovas Rozi színművész olvasott fel részleteket. Prokl Violetta és Molnár Renáta bemutatták, miért viselik a rúdsport magyar bajnokai címet. Vidám tánccal készült a Duna Táncegyüttes, a Bányász Táncegyüttes fiataljai pedig húsz dévai vendég gyerekkel ropták együtt a színpadon.

A hangulatot pedig csak fokozta a zenekarrá alakult Szabó család műsora és Falusi Mariann egész termet betöltő hangja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában