Helyi kultúra

2018.10.24. 07:00

Ecsettel, tollal érdemelte ki a kitüntetést

A lábatlani festőművésznek, A. Bak Péternek különleges kitüntetést adományozott az 1956-os Magyar Szabadságharcosok Világszövetsége.

F. K.

Az 1956-os Magyar Szabadságharcosok Világszövetsége az 1956-os forradalom és a szabadságharc eszméjének őrzéséért, ápolásáért, hazaszeretetéért, a forradalom dicsőségének hirdetéséért, ecsettel és tollal történő megörökítéséért az ´56-os Hűség a Hazához Érdemkereszt kitüntetést adományozta a 68. életévét az idén betöltő A. Bak Péternek.

A Duna-parti városunkban élő és alkotó, valamint művésztelepet is vezető, Corvin-díjas festőművész az elismerést pénteken a fővárosi Corvin Filmpalotában vehette az 1956-os forradalom és a szabadságharc 62. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen. Az esemény fővédnöke dr. Boross Péter nyugalmazott miniszterelnök, a Szabadságharcosokért közalapítvány elnöke, két védnöke dr. Sára Botond, a főváros VIII. kerülete, illetve Ughy Attila, Budapest XVIII. kerületének polgármestere volt.

Az ünnepségről a kitüntetett sietett haza lakóhelyére. A magyar festészet napja alkalmából a Gerstner István Duna Menti Művészek Egyesülete tagjainak alkotásaiból nyílt nívós tárlat a Gerenday Közösségi Házban.

A művész alkotásaiból legközelebb Esztergomban, a Szentgyörgymezei Olvasókörben nyílik majd tárlat, Utazás a palettám körül címmel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában