sorozat

2018.10.22. 20:00

A Jászai színházból egyenesen az Aranyéletbe csöppentek

Minden idők egyik, ha nem a legjobb magyar sorozata az HBO által gyártott, most már a TV2 által is sugárzott Aranyélet. A harmadik évad első részét bemutató esten feltűnt a tatabányai Jászai Mari Színház két színésznője, Bakonyi Csilla és Danis Lídia is. Nem véletlenül, hiszen előbbi egy oknyomozó újságíró bőrébe bújt a sorozatban, utóbbi pedig visszatért az előző évadokban megismert kemény rendőrnő szerepében.

Takács Zoltán

A sorozat női főszereplői a vörös szőnyegen

Forrás: HBO

– Hogy kerültek a produkcióba?

Bakonyi Csilla: – Több válogatáson is jártam a mozicsatorna különböző produkcióiban, s itt az oknyomozó újságíró karakterét látták meg bennem. Jól sikerült az első próba, így külön megnézték, hogy a Thuróczy Szabolcs által alakított figurával is jól működünk-e a vásznon. Működtünk, hiszen nagy örömömre kiválasztottak.

Danis Lídia: – Amikor az első évad forgott, én a Till Attila rendezte Tiszta Szívvel című filmben játszottam Thuróczy Szabolcs partnereként. Közös nevező volt még az Aranyélet producere, Stalter Judit is. Neki köszönhetően kerültem szóba a kemény rendőr főhadnagy szerepében. Annyit tudtam a karakterről, hogy itt el kell felejteni a kedves énemet, mert egy kőkemény női figurát kell hoznom, ami igazán húzós színészi kihívás volt.

– Kiről, honnan mintázta a karakterét?

Bakonyi Csilla: – Mindig is megvolt bennem az, ami a legtöbb emberben, azaz a kíváncsiság és az igazságkeresés. Az életben is rendszerint megküzdök a vélt vagy valós igazamért, ahogy a sorozatbéli újságíró is teszi. Így hát nem volt nehéz a bőrébe bújnom.

Danis Lídia: – Nem volt egy minta, amit az életből lestem el, inkább csak kőkemény színészi munka. Nyilván volt egy elképzelésem arról, hogy milyen egy korrupt zsaru. Iszonyatosan sokat segített a fekete bőrdzseki és a szűk nadrág ahhoz, hogy átéljem a jellemét ennek a rendőrnőnek. Hiszek abban, hogy Lady Machbetet is el lehet játszani mackófelsőben, de itt nagyon sokat jelentettek a külsőségek ahhoz, hogy belebújjak a karakterem bőrébe.

A sorozat női főszereplői a vörös szőnyegen. Balról a második Danis Lídia, a jobb szélen Bakonyi Csilla (Fotó: HBO)

– Mi volt a legnagyobb nehézség a forgatáson?

Bakonyi Csilla: – Fantasztikus volt a gárda, így ha volt is nehézség, azon könnyen átlendültem. Talán az volt szokatlan eleinte, hogy motoroznom kellett. Volt már jogosítványom, de csak autót vezettem a forgatásig. Szerencsére volt módom gyakorolni, így nem okozott gondot ez a feladat. Akkor sem estem kétségbe, amikor egyszer beragadt a gázkar, szépen oldalra döntöttem a motort, így nem történt baleset. Nem akarok spoilerezni, de van még egy méhtámadásos rész is, ami izgalmasra sikerült, de majd úgyis látja a néző.

Danis Lídia: – A verekedős jelenetek betanulása volt a legnehezebb. Nagyon sokat dolgoztam kaszkadőrrel azon, hogy például az a rúgás, ami a Farkas Franciska feje felé irányul, pontosan három centire tőle álljon meg, s ez nem könnyű. Volt, hogy a rendező ijedten beszaladt a jelenet után, hogy megnézze, hol találtam el a kolléganőmet. De hála a sok gyakorlásnak, egyszer sem hibáztam el. A harmadik évadban már magabiztosan ütöttem, vágtam, rúgtam a férfiakat is.

– Mire emlékszik legszívesebben a forgatásról?

Bakonyi Csilla: – Tényleg nem győzöm hangsúlyozni, hogy milyen szuper volt a csapat, minden napját élveztem a közös munkának. Túlzás nélkül mondhatom, hogy egész életemben emlékezni fogok erre a forgatásra.

Danis Lídia: – Minden egyes pillanatra szívesen emlékszem. Ha valamit mégis ki kell emelni, az a harmadik évad egyik jelenete, ahol az általam játszott, lelketlennek tűnő Jakab Erika lelkéből is megmutatkozik valami. Nem akarok elmesélni egy részletet sem, de van egy zuhanyzós rész, ami nekem nagyon nehéz volt, mert egy betegség miatt előtte műtöttek meg. Mind emberileg, mind színészként nagy feladat volt, de a rendezői visszajelzés szerint sikerült jól megoldanom.

Százféle szerepben szerepelnek a színésznők

Danis Lídiát láthatják a tévénézők a TV2 új sorozatában, a Bogaras szülőkben, amely egy iskolai közösség hétköznapjaiba enged bepillantást. A sorozat a kitalált Borostyán-telepi Kísérleti Általános Iskola tanárainak és diákok szüleinek életéről szól, ahol a színésznő egy roma anyukát alakít. Elárulta, hogy igazi jutalomjátékként élte meg ezt a szerepet. A Jászai Mari Színházban jelenleg a Machbetet próbálja, de látható a Vadászjelenetek Alsó-Bajorországból és a Mi osztályunk című előadásban is. Bakonyi Csilla utóbbi előadás mellett az Anconai szerelmesekben, az Üvegcipőben és a Svejkben is látható a tatabányai teátrumban.

Érdekesség, hogy a legutóbbi évadzárón a társulat szavazatai alapján szavazategyenlőség mellett Danis Lídia és Bakonyi Csilla érdemelte ki az évad legjobb női alakításáért járó Jászai Gyűrű-díjat. A közönség szavazatai alapján akkor az évad legjobb színésznőjének járó díjat szintén Danis Lídia vehette át.

 

(Borítókép: HBO)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában