fesztivál

2018.08.22. 11:41

A barokk kort idézik fel Tatán

Elkezdődött a tizenkilencedik Barokk Fesztivál, amelynek megnyitóját szombaton tartották a tatai Kuny Domokos Múzeumban.

Körtvélyfáy Dina

A barokk fesztivállal egy időben rendezik meg a Schiffer Ervin Nemzetközi Zenei Mesterkurzust

Fotó: Hagymási Bence/24 Óra

A programsorozattal összefonódva tart a világhírű művésztanárok irányítása mellett zajló Schiffer Ervin Nemzetközi Zenei Mesterkurzus is, amelynek fiatal muzsikustehetségei mutatják be tudásukat a tatai közönségnek. Dezső Marianna kurzusigazgató, a Barokk Fesztivál főszervezője a mesterkurzussal kapcsolatban elmondta, hatvan növendék jött el idén, Chiléből és Egyiptomból is vannak ifjú vendégeik.

A rendezvénysorozat első programjaként Az Ősök csarnoka – az Esterházy család arcképei címmel dr. Fülöp Éva Mária történész, a korszak és a család kutatója, a múzeum nyugalmazott igazgatója nyitotta meg azt a kiállítást, amely az Esterházy család tatai múzeumban őrzött arcképsorozatát mutatja be új megvilágításban.

A barokk fesztivállal egy időben rendezik meg a Schiffer Ervin Nemzetközi Zenei Mesterkurzust
Fotó: Hagymási Bence/24 Óra

Michl József polgármester elmondta, hogy elindult az Esterházy-kastély helyreállítása, hosszú idő után újulhat meg a főépület, ahol egy olyan állandó kiállítás nyílhat, amely méltó módon mutatja be az Esterházy családot. A városvezető hozzátette, a Barokk Fesztivál zárásaként a mesterkurzus növendékei idén is nagyszabású gálakoncerttel zárják a kurzust augusztus 29-én 19 órától a kapucinus templomban.

Egy kis ízelítő a hét programjából: szerdán, 15 órától Barokk séta a Kálváriától a nyárilakig címmel Kövesdi Mónika művészettörténész várja az érdeklődőket. Csütörtökön, 16 órától mutatják be a Barokk szobrok nyomában című sétafüzetet, pénteken, 17 órától pedig a Tatai Várban felavatják Mátyás király emléktábláját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában