könyv

2018.03.17. 15:25

Megmutatják, milyen nagyszerű is az esztergomi zeneoktatás

Bemutatták Stipkovits Fülöp: Az esztergomi zeneoktatás elmúlt másfélszáz éve című hiánypótló kötetét a Helischer József Városi Könyvtárban.

W. P.

A rendezvényt a Strigonia Vonósnégyes és a Balassa Bálint Vegyeskórus előadása nyitotta meg. A művet a szerző, Reményi Károly nyugalmazott zeneiskolai igazgató és Udvardyné Pásztor Ágnes, a Zsolt Nándor Zeneiskola igazgatója mutatta be, Bánhidy Vajk moderálásával.

A kötetben az illusztrációk, az évkönyvi adatok és fényképek mellett élő szóban elhangzott és lejegyzett történetek is megtalálhatóak, amelyeknek köszönhetően az olvasó számára személyessé válhat a mű.

Stipkovits Fülöp elmondta, hogy az esztergomi zeneoktatás ugyan rendkívüli megpróbáltatásokon ment keresztül az elmúlt másfél évszázad alatt, de a viszontagságok ellenére a mai napig eredményes oktatás zajlik a városban. A szerző megjegyezte, hogy meg kell ismertetni a lakossággal azokat a sikereket és eredményeket, amelyeket a korábbi intézmények és az iskolák növendékei elértek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában