városfejlesztés

2017.08.22. 17:30

17 milliárdból újul meg Esztergom

Dr. Völner Pál megyei fejlesztési biztos keddi sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy Esztergom 17 milliárd forintot kap turisztikai fejlesztésekre.

Nemes Zsuzsanna

Fotó: Nemes Zsuzsanna

Dr. Völner Pál keddi, esztergomi sajtótájékoztatóján elmondta: augusztus 18-án a kormány határozatot hozott a Dunakanyar fejlesztési koncepciójáról, amely egészen 2030-ig nyúlik. A beruházások összértéke majdnem eléri a 70 milliárd forintot, ebből mintegy 17 milliárd forint Esztergom megújítását szolgálja.

A politikus kifejtette: 5 milliárd forintot nevesítettek a fejlesztéseknél a Szent István Strandfürdő felújítására, valamint a környékének rendbetételére. Mindemellett 2 milliárd forint jut az egyházi, turisztikai attrakciók fejlesztésére és 10 milliárd forintot különített el a kormány Esztergom városképének megújítására.

– Ha ehhez hozzávesszük azokat a területi operatív programban (TOP) lévő forrásokat, amelyek most épp pályáztatás alatt, vagy épp megnyert formában már a város rendelkezésére állnak, akkor elmondhatjuk: mintegy húszmilliárd forintnyi forrásból újulhat meg Esztergom – fogalmazott dr. Völner Pál.

Mint korábban megírtuk, Esztergom a Budapestet körülvevő települések gyűrűjének fontos szereplője lehet, hiszen a település megyei jogú városnak megfelelő vonzáskörzettel rendelkezik.

További részletek a szerdai 24 Órában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában