a víz világnapján

2018.03.24. 07:34

Ezek az apróságok nyertek a Vízmű rajzpályázatán

Több száz alkotást küldtek be az egész megyéből az iskolások és óvodások a víz világnapja alkalmából meghirdetett pályázatra. Az ÉDV Zrt. a víz világnapján eredményhirdetéssel, díjátadással egybekötött kiállítással ismerte el a nyertes pályázók munkáját.

V. T.

Benke Ákos, az ÉDV Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettese adta át az ajándékokat

Fotó: Mazán Tibor

A víz világnapja, március 22-e alkalmából rajzpályázatot hirdetett az ÉDV Zrt. A felhívásra az egész megyéből több száz gyermek és óvodai, iskolás csoport nyújtotta be pályázatát, amely rajzokkal, képekkel és festményekkel hívta fel a figyelmet az ivóvíz fontosságára, az egészséges víz megőrzésének jelentőségére.

Benke Ákos, az ÉDV Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettese adta át az ajándékokat
Fotós: Mazán Tibor

A víz világnapjának nemzetközi szlogenje az idén a „Védd természetesen!” volt: ez a gondolat vissza-visszaköszönt az óvodás és iskolás gyermekek színes pályamunkáiban. A legjobb pályamunkákból kiállítást is szerveztek A Vértes Agorájában, ahol az eredményhirdetésen Benke Ákos, az ÉDV Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettese és Gruberné Trattner Angéla, a cég HR-vezetője adta át a díjakat, ajándékokat a gyerekeknek és szüleiknek.

Benke Ákos köszöntőjében kiemelte: évente a legkülönbözőbb módon emlékeznek meg a víz világnapjáról: a gyerekek figyelmét a rajzpályázattal hívják fel arra, hogy a víz érték, amelyre mindannyiunknak vigyázni kell. Benke Ákos érintette az Északdunántúli Vízmű Zrt. tevékenységét: azt is elmondta, hogy az ország több térségében megfordult már, de a legegészségesebb, legjobb ízű vízzel Tatabányán találkozott.

Hozzátette: a cég felel Komáromtól Esztergomig a vízellátásáért. Évente 17 millió köbméter vizet termelnek ki, Tatabányán naponta 30 ezer köbméter vizet bányásznak. A gyerekek kedvéért megemlítette: ez annyi, mintha a víz egy hat futballpálya nagyságú területen két méter magasan állna: naponta ennyi vizet termelnek ki. Ezért is nagyon fontos, hogy megőrizzük az egészséges ivóvíz minőségét, tisztaságát és az ivóvizet takarékosan hasznosítsuk.

Azt is megtudtuk, hogy az idei felhívásra a megyéből több száz alkotást küldtek be az óvodások, általános és középiskolások. Valamennyien nagyon változatos, ötletes formában fejezték ki véleményüket arról, hogy megőrizzék az életet adó víz jó minőségét. Készültek rajzok, festmények, 3D-s alkotások; nagyon nehéz dolga volt a zsűrinek, hogy kiválassza a legjobb, a leginkább gondolatébresztő alkotásokat.

A bírálók és a képeket szemlélőknek át kellett élniük a gyerekek érzéseit, hogy megértsék és megérezzék, mi járt a fejükben alkotás közben, amikor papírra vetették gondolataikat a víz világnapján, hogy rajzokkal és festményekkel hívják fel a figyelmet a víz megőrzésére. A köszöntő után Benke Ákos átadta a díjakat és jutalmakat. A legelső elismerést a legifjabb pályázó, a hároméves Szabó Szendi Abigél vehette át.

Az idei évben díjazott Komárom-Esztergom megyei általános iskolások és óvodások

Általános iskolások:1. osztály: 1. Kolluti Anna, Lábatlani Arany-iskola, 2. Járfás Eliza, 3. Pásztor Botond, Tatabánya, Sárberki-iskola. 2. o.: 1. Molnár Dávid, 2. Egri Noel, Bakonysárkányi Fekete István-iskola, 3. Budai Márta, Tb., Váci-iskola. Különdíj: Éless Péter, Tata, Fazekas u. iskola. 3.o.: 1. Benczik Hanna, Bakonysárkány, Fekete István-iskola, 2. Bagonyi Roland, Tb., Óvárosi-iskola, 3. Láng Jázmin, Bakonysárkány, Fekete István-iskola, különdíj: Erdélyi Katica, Baj, Szent István- iskola. 4. o.: 1. Vad Anna Míra, Váci-iskola, 2. Kovács Viktor, Szomódi Íriszkert-iskola, 3. Tóth Hanna Lora, Tb., Herman-iskola, különdíjas: Czukor Alexander, Tatabánya, Móra-iskola. 5.-6. o.: 1. Pankasz Eszter Kecskéd, Német Nemzetiségi iskola, 2. Laposa Jázmin, Komárom, Dózsa-iskola, 3. Domján Vanessza, Komárom, Feszty-iskola, különdíjas: Varga Hanna, Tatabánya, Bolyai-iskola. 7.-8.osztály: 1. Horváth Ágnes, Tb., Szent Margit-iskola, 2. Dubiel Mercedes, Rajz Felvételi Előkészítő, Jászai Mari Színház Népház, 3. Jakab Szilvia, Váci-iskola, különdíjas: Tini alkotócsoport, Tata, Fazekas u. iskola. Csoportos alkotások: 1. Gyermekkert Óvoda, Zümi-csoport, 2. Alsógallai Óvoda, Méhecske- csoport, 3. Baranyák Dóra, Kiss Bíborka, Koncz Janka, Lendvai Kamilla, Sárberki-iskola, 4. d.

Óvodások: A különdíjas legfiatalabb: Szabó Szendi Abigél, 3 éves, Dózsakerti Óvoda. 4 évesek: 1. Tóth-Fazekas Boglárka, Oroszlány, Malomsori Óvoda, 2. Nagy Lili és Papp Klaudia, dorogi Petőfi-óvoda, 3. Dózsakerti Óvoda. 5 évesek: 1. Szabó Bíbor, Komáromi Szőnyi Színes Óvoda, 2. Vadas Zsófia Anna, Komáromi Tóparti Óvoda, 3. Balku Laura, Bognár Bendegúz, Erős Zsófia közös alkotása, Sün Balázs Óvoda, Almásfüzitő, Különdíjas: Fernandez-Stein Laia, Nagy Botond, Venczel Ádám, Tatabányai Gyermekkert Óvoda. 6-7 évesek: 1. Szórád Hanna, Martinecz Antónia, Tóth Patrícia közös alkotása, Esztergomi Kertvárosi Óvoda, 2. Kis Rebeka, Táncsics Óvoda, 3. Endrész Panna, Dózsakerti Óvoda.

Különdíjasok: Burai Elemér, Szivárvány Óvoda, Rezsőfi Nóra és Fincza Seila Szofi, Esztergomi Kertvárosi Óvoda.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában