galéria

2017.11.17. 21:37

Ettől minden szív elolvad: visszatértek a „korababák” a tatabányai kórházba

A hajdani koraszülött kisgyermekek és családjaik gyűltek össze a Szent Borbála Kórházban, hogy egy színes ünnepséggel egybekötött délutánon vegyenek részt.

Körtvélyfáy Dina

2011 óta november 17-e a koraszülöttek világnapja, ezen a napon a koraszülöttek életéért vívott küzdelemre hívják fel a figyelmet. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) meghatározása szerint a 37. hét előtti szülések koraszülésnek számítanak, és a 2500 gramm súlyt el nem érő újszülöttek is koraszülöttek.

Az ápolónők és a vendégek közös énekléssel nyitották a rendezvényt, a koraszülöttek himnuszaként emlegetett Cifra palota hangzott fel. A köszöntőben elmondták, hogy már második alkalommal szervezték meg ezt a programot. Dr. Lőke János, a kórház főigazgatója elmondta, hogy minden tizedik gyerek koraszülöttként jön világra, amely nagy terheket ró az újszülöttek szervezetére.

A főigazgató hangsúlyozta, hogy ezen az osztályon a hozzátartozók is rendkívül kreatívak, a dolgozók sok támogatást kapnak tőlük, hiszen aukciókból, bemutatókból, sportrendezvényekből befolyt összegekből segítik a kórház munkáját.

Ez a nap azonban az ünneplésről szólt: volt arcfestés, szöszmötölő, ügyességi és kreatív játékok és zenés foglalkoztató Solti Emesével, a Ringató foglalkozás vezetőjével.

További részletek a szombati 24 Órában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában