okos ember nem szemetel...

2018.06.17. 13:23

Felháborodott levelet tett közzé a Városgazda a tönkretett szökőkút miatt

Immár sokadik alkalommal nem működik a Kossuth téren álló Cascade két vízesése a beledobált kavicsok és szemét miatt. A Tatai Városgazda Nonporfit Kft. felhívást intézett a lakókhoz és a városba látogatókhoz.

kemma.hu

A rengeteg kavics és a vízbe dobált szemét tönkretette a rendszer szivattyúját

„A Kossuth tér két szépséges vízesése nem tud működni, ha teledobálják kavicsokkal és egyéb hulladékkal. A szivattyúk immár sokadik alkalommal, ismételten tönkrementek, mert működésképtelenekké válnak, ha a rendszerbe kövek és szemét kerül! Kérünk mindenkit, hogy segítsék teljes szépségében és épségében megtartani Tata ékességeit!” – olvashatjuk a Városgazda oldalán.

A rengeteg kavics és a vízbe dobált szemét tönkretette a vízesés szivattyúját

„Kérjük, a vízesésbe ne dobjunk térkődarabokat, kavicsot és szemetet, s ha ilyet látnak, tegyék szóvá, óvjuk közösen értékeinket! Kedves szülők! Ne engedjék gyermekeiknek a vízesésbe és a medencékbe való kavicsdobálást! Veszélyes, ha gyermekeiket és kisállataikat fürdeni engedik a vízesések medencéiben, mert a rendszer optimális és hosszantartó működéséhez vegyszerekre is szükség van, amelyek az élőlények számára irritáló hatásúak is lehetnek! Az állatok kihullott szőre ráadásul szintén tönkreteszi a szivattyúrendszert. A gyermekek és kisállatok védelme érdekében vegyék komolyan felhívásunkat!” – folytatódik a figyelmeztetés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában