kitüntetés

2017.08.19. 18:04

Révkomáromi születésű énekes is megkapta a Külhoni Magyarságért Díjat

Vadkerti Imre, a Révkomáromban született felvidéki énekes-színész is átvehette pénteken a Külhoni Magyarságért Díjat Semjén Zsolttól a Parlamentben. Vadkertit pár hete a Vörös Rébék tatai ősbemutatóján is láthatta a közönség.

kemma.hu

Vadkerti Imre átveszi a Külhoni Magyarságért Díjat Semjén Zsolttól

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Pénteken az Országházban vehette át Semjén Zsolttól a Külhoni Magyarságért Díjat a nemrég a Vörös Rébék tatai ősbemutatóján is látott révkomáromi születésű színész, Vadkerti Imre.

Vadkertit 2007-ben ismerhette meg szélesebb közönség, amikor az MTVA Társulat című válogatóján megkapta Koppány szerepét a jubileumi István, a királyban. 2011 óta a Kormorán frontembere, énekese.

– Nagyon-nagyon szeretném, ha a jó Isten adna még jópár évet és sok erőt, egészséget, hogy ezt tudjam tovább vinni. De azt is fontosnak tartom elmondani, hogy ez a díj nem csak engem illet, hanem az összes kiváló zenésztársamat is, akikkel együtt muzsikálhatok és segítettek eljutni idáig. Hálás vagyok a magyar kormánynak azért, hogy nem feledkezik meg a külhoni közösségekről – mondta a díj átvételekor Vadkerti Imre.

Idén tizenegyen vehették át a 2011-ben életre hívott kitüntetést, köztük egy másik felvidéki magyar, a füleki születésű gyógypedagógus, Zupko Mária.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában