tatabánya

2017.09.26. 17:31

Új funkciót kap az évtizedek óta üresen álló volt bányakórház

3,5 milliárd forintos fejlesztés keretében alakítják át a volt tatabányai bányakórházat katolikus gimnáziummá, derül ki a Magyar Közlönyből.

kemma.hu/MTI

Napjainkban így néz ki az épület – hamarosan gyerekzsivaj töltheti be

Fotó: Puskás Alexa

A kormány támogatja a tatabányai önkormányzat tervét, miszerint az 1900-ban épült bányakórházból katolikus gimnáziumot alakítsanak ki. A 3,5 milliárd forintos fejlesztés kedvezményezettje a Székesfehérvári Egyházmegye, amely 2016 ősze óta az épület tulajdonosa.

A támogatást három évre elosztva ítélik oda, biztosítására a Modern városok program forrásaiból csoportosítanak át összegeket az Emberi Erőforrások Minisztériumának az egyházi közösségi célú programok és beruházások támogatása költségvetési sorára.

Napjainkban így néz ki az épület – hamarosan gyerekzsivaj töltheti be
Fotós: Puskás Alexa

A Székesfehérvári Egyházmegye püspöke a tatabányai a Szent Margit Általános Iskola igazgatóját bízta meg a leendő gimnázium helyi ügyeinek képviseletével. Turzáné Papp Erika tájékoztatása szerint családias hangulatú gimnáziumot kívánnak kialakítani, ahol 8 osztályos és 4 osztályos képzés is zajlik majd.

A bányakórház közcélú hasznosítására már 2016 novemberében javaslatot tett Bencsik János, a térség országgyűlési képviselője, amelyet pár nappal később el is fogadott a Parlament gazdasági bizottsága.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában