kitüntetés

2017.08.21. 18:30

Tatán is átadták a Szent István napi elismeréseket

Az államalapító, Szent István tiszteletére rendeztek városi ünnepséget augusztus 20-án Tatán, amelynek részeként idén is átadták a városi kitüntetéseket.

kemma.hu

Horst Arzt, Gerlingen polgármester-helyettese átveszi a Zsigmond Király Díjat

Forrás: tata.hu

A tatai önkormányzat döntése alapján 2017-ben Zsigmond Király Díja kitüntetést vehetett át Horst Arzt, a németországi Gerlingen testvérváros polgármester-helyettese, a magyar-német együttműködés, különösen a Tata és Gerlingen közötti testvérvárosi kapcsolatok elmélyítése érdekében végzett sokrétű tevékenysége elismeréseképpen.

Tata Városáért kitüntetés arany fokozatában részesült:

– Berczelly Attila, a Tatai Városkapu Közhasznú Zrt. vezérigazgatója, az általa irányított Tatai Városkapu Közhasznú Zrt. igazi innovátora, Tata város marketing arculatának megálmodója, a turisztikai fejlesztések bővítésében, a testvérvárosi kapcsolatok elmélyítésében tett sokoldalú, kiemelkedő, önzetlen tevékenységének elismeréseképpen,

– Fekete Gyula építőmérnök, a Tatai Ipari és Logisztikai Park létrehozásában, megismertetésében, folyamatos fejlesztésében, a város vízi sport életének kiszélesítésében betöltött tevékenységének elismeréseképpen.

Tata Városáért kitüntetés ezüst fokozatában részesült:

– Jenei Márta, a Tatai Közös Önkormányzati Hivatal köztisztviselője, szakterületein végzett magas színvonalú, emberséges tevékenységén túl, kiemelkedő közösségi szerepvállalásainak elismeréseképpen,

– Pap Katalin, a Szociális Alapellátó Intézmény Hajléktalan Szállójának és Nappali Melegedőjének vezetője, a fedél nélküliek gondozása érdekében szakmai elhivatottsággal végzett alázatos, példaértékű tevékenységének elismeréseképpen

Horst Arzt, Gerlingen polgármester-helyettese átveszi a Zsigmond Király Díjat
Forrás: tata.hu

Tata Városáért kitüntetés bronz fokozatában részesült Szabóné Bottyán Ildikó, (a Kincső zenekar prímása), a népzene megismertetésében, továbbéltetésében, népszerűsítésében végzett önzetlen tevékenysége elismeréseképpen.

A Tata Város Díszpolgára címet idén öten kapták meg:

– Elsner László, az Aikido Alapítvány technikai vezetője, aki az archaikus harcművészet, az aikido megismertetésével, hazai és nemzetközi szinten végzett oktatásával, népszerűsítésével, terjesztésével hozzájárult Tata város hírnevének öregbítéséhez.

– Nyilas Leonov Anita, Magyarkanizsai polgármesteri tanácsnok, a vajdasági Magyar Nemzeti Tanács alelnöke, a Tata és Magyarkanizsa közötti testvér-települési kapcsolat sikeres útjára indításában betöltött szerepe, sokirányú munkája elismeréseképpen.

– Nyisztor Ilona, a moldvai csángó magyarok egyik legismertebb énekese, pedagógus, Tata város hírnevének öregbítéséért, a csángó magyar népdalok megóvásáért, továbbadásáért végzett példamutató tevékenysége elismeréseképpen.

– Szarka Andrea, a szőgyéni Csongrády Lajos Alapiskola igazgatója és az Iglice Néptáncegyüttes vezetője, a Tata és Szőgyén közötti testvér-települési kapcsolat gazdagításáért végzett kiemelkedő és önzetlen tevékenysége elismeréseképpen.

– Vígh Gábor, Szőgyén polgármestere, a Tata és Szőgyén közötti testvér-települési kapcsolatok elmélyítése és kiszélesítése érdekében végzett sokoldalú, önzetlen szervező munkája elismeréseképpen.

Az ünnepségén közreműködött Nyisztor Ilona, a Magyar örökség és Európa Polgári Díjjal kitüntetett csángó népdalénekes tanítványaival, Petrozsényi Eszter színművész, a MH 25. Klapka György Lövészdandár Zenekar, valamint a Kenderke Református Alapfokú Művészeti Iskola és a Pötörke Népművészeti Egyesület növendékei.

Címkék#Tata

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában