Mi leszel, ha nagy leszel?

2018.04.18. 17:14

Szinte minden létező szakmával megismerkedhettek megyénk diákjai

A Tatabányai Szakképzési Centrum összes iskolája csatlakozott megyénkben a Szakmák Éjszakája országos programsorozathoz, melynek célja, hogy szélesebb körben népszerűsítsék a szakmatanulást.

kemma.hu

A tatai Bláthyban a diákok kipróbálhatták a targoncát

Fotó: Dallos István

Esztergom

A Balassa Bálint Gazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskolában a résztvevők kipróbálhatták a pénztárgép kezelését, az alkoholmentes koktélok keverését és a gyümölcsök flambírozását is. A Géza Fejedelem Ipari Szakgimnáziumban és Szakközépiskolában köröm- és sminkkészítés, fémek, faipari termékek kézi és gépi megmunkálásával ismerkedhettek meg. A Bottyán János Szakgimnáziumban kísérletek vártak a tanulókra.

Az esztergomi Bottyánban kísérletekre is lehetőség volt
Fotós: Walczer Patrik

Kisbér

A Bánki Donát-középiskolában szeptembertől bárki kitanulhatja náluk a gépi forgácsoló, a szerszámkészítő, a női szabó, a bolti eladó és az asztalos szakmákat. A jelenlévők katasztrófavédelmi és bűnmegelőzési bemutatót is láttak.

Komárom

A Kultsár István-középiskolában Sipos Sándorné igazgatónő után Pákozdi Szabolcs, a megyei iparkamara képviseletében köszöntötte az érdeklődőket. A tantermekben megmutatták szakmai kínálatukat, hangsúlyt fektetve a szeptemberben induló egészségügyi szakmacsoportjukra, melyben gyakorló ápoló, valamint csecsemő- és gyermekápoló szakképesítés szerezhető. A helyszínre egy mentőkocsi is kivonult. Játékos feladatok vártak az ügyvitel, valamint a kereskedelem-marketing területén elhelyezkedni vágyókra.

A komáromi Kultsárban vérnyomást is mértek
Fotós: Hajnal Dóra

Oroszlány

Az Eötvös Lóránd Szakközépiskola és Szakgimnáziumban a tizedikes tanulók játékos formában vezették be a látogatókat a gépi forgácsolás és a hegesztés „tudományába”, de a szociális gondozó és ápoló képzésre járó lányok is számos programmal készültek. Tanáruk, Nyírőné Szabó Éva elmondta, jónak tartja a kezdeményezést, mert a gyerekeknek lehetősége van megmutatni mit tanultak a képzés során. Volt ágyazás, játékos pelenkacsere, vérnyomás-, és vércukormérés, totó és újraélesztés, de a tanárok saját készítésű lekvárjait is bárki megkóstolhatta.

Oroszlányban a hegesztés tudományába is betekinthettek
Fotós: Dallos István

Tata

A Bláthy Ottó Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban ki lehetett próbálni a targoncavezetést, a villanyszerelők elektromos „kütyüket”, robotokat mutattak be. Kovács Zsuzsanna igazgatóhelyettes elmondta, a szépülni vágyóknak sem kellett csalódni, a kozmetikát tanulók csillámtetoválással, sminkkel, körömlakkal, arcfestéssel készültek. Az udvaron az iskola volt és jelenlegi diákjai szerepeltek, biciklis bemutatót tartottak, énekes és táncos produkciókkal szórakoztatták a közönséget.

A tatai Bláthyban a diákok kipróbálhatták a targoncát
Fotós: Dallos István

Tatabánya

A Kereskedelmi, Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakközép- és Szakiskolában tartották a rendezvénysorozat ünnepélyes megnyitóját Tatabányán. A résztvevők különleges kávékat, koktélokat kóstolhattak. Készültek szobrok zöldségből, ehető cukordíszek, de különféle csomagolási technikákat is bemutattak. Patakiné Slezák Ágnes igazgató elmondta, akadályversenyt is rendeztek, melyen szerencsesütit, pizzát lehetett nyerni. Fellépett a Black Jack zenekar, melynek énekese az iskola hajdani diákja volt.

Bővebben külön cikkünkben olvashat a Keriben történtekről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában