veszélyes helyszín

2017.09.19. 06:07

Macskaköveken száguldó autó gázolt el majdnem egy gyereket Kisbéren

A kisbéri képviselő-testület lezárja az utat az autós forgalom elől a lovardaegyüttes épületei között, mielőtt tényleg tragédia történne.

Palásti

Forrás: Shutterstock

Kisbér Életveszélyes helyzetre hívta fel a képviselő-testület figyelmét az a nagymama, akinek két unokája közül az egyiket majdnem halálra gázolta egy személyautó a történelmi lovardaegyüttes közelében. Azon a részen, ahol sokan játszanak az őrbódé közelében.

Tény, hogy az épületek többféle hasznosításával és a Kisbéri Járási Hivatal átköltözésével a műemléki épületek között a gépjárműforgalom jelentősen megnövekedett. Jelenleg sem a sebesség, sem a behajtás nincs korlátozva, bár a szóban forgó közterület nem azért kapott macskaköves burkolatot, hogy azon rendszeres forgalom bonyolódjon, hanem azért, hogy ott a gyalogosok közlekedhessenek. Ezért is vannak telepített bóják a Ménes-köz közelében, de a másik irányból tényleg semmi sem tiltja a behajtást.

A tragédiák biztosabb megelőzése érdekében a képviselők úgy határoztak, hogy a lovardaegyüttes épületei között található területeket lezáratják a gépjárműforgalom elől. Teszik ezt olyan zárható-dönthető oszlopokkal, melyek a Kiskastély közelében is vannak. A döntést a Városigazgatóságnak kell végrehajtani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában