sziréna

2017.08.19. 14:44

Sok látnivaló volt az idei Kéklámpás Napon – Galéria!

Negyedik alkalommal került sor a Kéklámpás Napra a Tatabányán, amelyen a rendőrök, mentők és tűzoltók munkáját ismerhették meg az érdeklődők.

Wágner Zsanett

Fotó: Hagymási Bence

Talán nem túlzás azt állítani, hogy a pénteki volt az idei esztendő egyik leglátványosabb olyan bemutatója, ami a katasztrófavédelem, a mentők, a rendőrség és a Vöröskereszt szoros együttműködését kiválóan bemutatta. Immáron ez volt a negyedik Kéklámpás Nap, ami az előbb említett közös akción túl a társszervek mindennapi életéből ad egy kis ízelítőt az érdeklődők számára.

Miként eddig is, a Vértes Center aulájában és a komplexum környékén szerveztek bemutatókat, melyek során a rendvédelmi szerveknél használt eszközöket és munkájuk során alkalmazott technikákat külön-külön is megismerhették a plázába látogatók. A mentő-, a rendőr- valamint a tűzoltóautó szirénahangján túl számos érdekes program is lekötötte nemcsak a fiatalok, hanem a felnőttek figyelmét is. A gyakorlati részt időközben felváltotta az elmélet: minden egyes standnál totót tölthetett kicsi és nagy, ami természetesen nem maradt díjazás nélkül.

A programsorozat legfőbb eleme délután kezdődött, amikor a rendőrök – persze egy szimulációs gyakorlat során – üldözőbe vettek egy fiatalembert. A férfi menekülés közben a Vértes Center első emeletéről az aulába zuhant, majd a helyszínre érkező mentők szakszerű ellátásban részesítették őt, miközben – egy mikrofonnak köszönhetően – tolmácsolták a stabilizálás menetének főbb pontjait.

 

Emellett a megyei Vöröskereszt standjánál sebsminkelést tartottak. A humanitárius szervezet képviselői nem győzték a cukorszirup és az ételszínezék elegyéből készült művért a fiatalok végtagjaira festeni, olyan sokan szerették volna családtagjaiknak egy kis meglepetést szerezni.

További részletek a szombati 24 Órában.

Címkék#Tatabánya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában