vérszívók

2017.08.22. 16:44

Sikeres volt az idei szúnyoggyérítés

Sikeresnek ítélte a katasztrófavédelem a 2017-es szúnyoggyérítési programot, melyre az ország 956 településén, összesen 714000 hektáron került sor a nyáron.

kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Az augusztus harmadik hetében végrehajtott munkálatokkal véget ért a 2017-es országos szúnyoggyérítési program. Ezen a nyáron június elejétől kezdve összesen 714 ezer hektáron zajlott légi és földi, kémiai vagy biológiai szúnyoggyérítés.

Az elmúlt hónapokban több alkalommal is előfordult, hogy a kedvezőtlen időjárás – viharok, esőzés, rendkívüli hőség – felborította az ütemtervet, azonban az elmaradásokat mindenhol rövid időn belül sikerült pótolni. A legtöbb helyen két-három kezelést végeztek, de akadtak egyes kiemelten fertőzött területek, amelyek esetében még ennél is intenzívebb beavatkozásra volt szükség. Összesen 956 településen végeztek szúnyoggyérítést a szakemberek a központi program keretében.

A katasztrófavédelem az elmúlt évekhez hasonlóan az idén is fogadta az állampolgárok és a települési önkormányzatok szúnyoggyérítés iránti kérelmeit. A kérések jelentős hányada megalapozott volt, így ezek a területek is bekerültek az országos programba. Az önkormányzatok a központi finanszírozású programot követően továbbra is végezhetnek szúnyoggyérítést, tudtuk meg a katasztrófavédelemtől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában